Comuna Aiton

Comuna Aiton, județul Cluj. Comuna Aiton (în maghiară Ajton, în germană Eiten) se află la 30 km sud-est de municipiul Cluj-Napoca și la 16 km nord-est de Turda. Comuna clujeană este situată în zona Dealurilor Feleacului, pe stânga Văii Racilor. În perimetrul acestei comune s-a semnalat prezența unui masiv de sare gemă și a unor izvoare sărate. Comuna este compusă din satul reședință de comună Aiton și satul Rediu. Ca obiective de interes pot fi amintite Biserica de lemn din Aiton și Miliarul din Aiton, precum și Vestigiile drumului Roman Napoca-Potaissa și Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” (1882). Prima menționare documentară a satului Aiton - cu numele Villa Ohthunth - este din 1320!
Distanta Cluj - Aiton: 18 km

Satul Aiton, comuna Aiton, județul Cluj Aiton este o localitate din județul Cluj, Transilvania, România, reședința comunei cu același nume.

Distanta Cluj - Rediu: 20 km

Satul Rediu, comuna Aiton, județul Cluj Rediu (în maghiară Rőd) este o localitate în județul Cluj, Transilvania, România, ce aparține administrativ