Expeditia Manaslu

Expeditia Manaslu – Trei dintre cei mai buni alpinisti clujeni vor porni anul acesta in toamna, intr-o expeditie care va aduce numele Clujului pe lista oraselor mari din tara care si-au vazut deja echipele calcand pe varfuri montane de 8000 metri.

Jurnal: In drum spre varful Manaslu

Jurnal: In drum spre varful Manaslu

Aici puteti urmari in exclusivitate traseul echipei romanesti Manaslu 2013. Sustineti si voi expeditia Manaslu printr-un like! De asemenea puteti sa fiti alaturi de baieti printr-un sms gratuit (https://sms.thuraya.com/)
tel: +8821621366342(Vlad Capusan)
tel: +8821621270577(Adrian Valean)

Startul Expeditiei Manaslu 2013

Startul Expeditiei Manaslu 2013

A mai ramas o zi pana la startul Expeditiei romaneasca Manaslu 8156 m. Cei trei alpinisti clujeni care pornesc sa cucereasca varful Manaslu din Muntii Himalaya sunt: Adrian Valean (39 ani), Vasile Cipcigan (35 ani), Vlad Capusan (23 ani). Cluj.com sustine si este alaturi de intraga echipa. De asemenea, pe site-ul Cluj.com veti putea urmari exclusiv traseul alpinistilor pe…

Inca o luna jumate

Inca o luna jumate

A mai rămas o lună jumate până la Expediţia Manaslu. Proiectul Expeditia romanesca Himalaya, Manaslu 8156 este o initiativă ce a reusit să formeze o echipă din unii dintre cei mai buni alpinisti din Transilvania. Scopul acestei echipe este de a reusi ascensiunea vârfului Manaslu de 8156 metri. Desi suntem o tara cu traditie in alpinism, lista alpinistilor care au reusit sa…

8156 METRI PENTRU CLUJ – EXPEDITIA MANASLU

8156 METRI PENTRU CLUJ – EXPEDITIA MANASLU

Expeditia Manaslu – Şase dintre cei mai buni alpinisti clujeni vor porni anul acesta in toamna, intr-o expeditie care va aduce numele Clujului pe lista oraselor mari din tara care si-au vazut deja echipele calcand pe varfuri montane de 8000 metri.

ADRIAN VALEAN

ADRIAN VALEAN

Continuam cu prezentarea membrilor echipei care vor porni in toamna aceasta in Expeditia Manaslu catre indepartatele varfuri din Himalaya, o lume complet diferita, plina de provocari, dar absolut fascinanta.
De data aceasta am avut placerea si onoarea de a-l cunoaste pe Adrian Valean, cel care va fi leader-ul expeditiei.

Vasile Cipcigan

Vasile Cipcigan

Saptamana aceasta il avem in prim plan pe Vasile Cipcigan, salvator montan si sef de formatie in cadrul Serviciului Public de Salvamont Cluj. Vasile are 35 de ani si este din Cluj Napoca. Pasiunea pentru munte este veche, se trage inca din adolescenta. A fost nevoie doar de o tabara in muntii Apuseni, la varsta de 16 ani, pentru a invata sa traiasca frumusetea muntilor.

VLAD CAPUSAN

VLAD CAPUSAN

Vlad Capusan, cel mai tanar membru al echipei pentru Expeditia Manaslu. La cei 23 de ani ai sai este deja instructor de alpinism cu atestat obtinut de la Federatia Romana de Alpinism si Escalada, dupa un curs intens de 3 ani. Vlad este din Cluj Napoca si este cel care a infiintat Clubul Extreme Explorer – un proiect prin care se promoveaza performanta alpina la nivel

MIHNEA PRUNDEANU

MIHNEA PRUNDEANU

Saptamana aceasta l-am prins intr-o discutie mai tehnica pe Mihnea Prundeanu, care ne-a vizitat la sediul Cluj.com. Acesta are 28 de ani, este geograf si ghid montan atestat de catre Asociatia Ghizilor Montani din Romania. Practica alpinismul din anul 2005 iar in 2006 a devenit membru al Clubului Alpin Roman.

ALEXANDRU SAVA

ALEXANDRU SAVA

Cel de-al patrulea membru al echipei Expeditia Manaslu este Alexandru Sava. El va fi cel care ne va aduce dovezi vii din timpul calatoriei, acesta fiind fotograf si de asemenea un impatimit al alpinismului si escaladei.
Alexandru Sava este din…

 TRASEUL EXPEDITIEI

TRASEUL EXPEDITIEI

Acesta este traseul epentru Expeditia Manaslu 2013 1.Zbor Cluj – Bucuresti – Istanbul – Kathmandu (zi 2); 2.Sosirea in Kathmandu si cazarea la hotel (zi 3);3.Obtinerea permiselor necesare, achizitionare alimente si echipament (zi 4-5); 4.Acces auto spre Arughat prin Dhading (zi 6)…