Sabion

Postat în: Bijuterii

Sabion creeaza din bijuterie o arta si din aceasta, o arta in a purta bijuterii. Fiecare bijuterie care iese din mainile mesterilor bijutieri este insotita de o poveste si este creata pentru a-ti oferi o stare care sa te incarce de emotie pozitiva.

Bijuteriile create de catre Sabion se pot defini in 3 cuvinte: “Bijuterii de Familie”, acest concept insumand eternitatea iubirii si a celor mai nobile sentimente, transmise de la o generatie la alta.

Este desprins din istoria mai noua sau mai veche a familiilor pentru care logodna, nunta, botezul, aniversarea casatoriei ori al altor momente importante, sunt marcate de bijuterii deosebite, care, daruite apoi urmasilor, se constituie pe langa valoarea de investitie, intr-o mostenire sentimentala de nepretuit.

Sa porti la piept bijuteria daruita de catre bunicii tai chiar in ziua in care ai venit pe lume ori sa poti pune pe degetul iubitei tale, in ziua cerereii in casatorie, inelul cu care tatal tau a cerut-o in casatorie pe mama ta, sunt toate trairi unice care vorbesc despre ceea ce este important in viata.

Despre Sabion:

Farmecul perioadei interbelice, organizarea riguroasă a atelierelor după normele vechii şcoli în care ucenicii, calfele şi meşterii acţionau după reguli bine stabilite, bogata istorie a unui centru orologier şi orfevrier din Clujul anilor 20–30, fascinanta lume descrisă de Ioan Ratz în paginile lucrărilor sale de specialitate, timpurile în care a-ţi face lucruri la comandă era o modă, sunt toate ipostaze care ne-au marcat activitatea. Mai mult de atât, milităm pentru readucerea la lumina zilei a artei meşteşugăreşti româneşti, demult îngropată de ignoranţa şi superficialitatea ultimilor 70 de ani. Tîrgu Mureş. Aici au luat naştere Atelierele de Creaţie şi Producţie Sabion.
La Tîrgu Mureş s-au pus bazele Casei de Bijuterii Sabion. A început ca o mică afacere de familie, dintr-o mare pasiune. A continuat pe această linie până în ziua de astăzi, când Casa de Bijuterii Sabion rămâne tot o afacere românească de familie, însă una mult mai mare, care angrenează în activitatea ei şi soţi, fini, prieteni şi nepoţi, fiecare specializaţi de-a lungul timpului pe segmente de activitate diferite. Este una dintre poveştile de succes româneşti, una ale cărei rânduri încă se scriu.
Şi cum în acest demers aveam nevoie de susţinerea unor artişti plastici, am strâns în cadrul Atelierelor Sabion din Tîrgu Mureş numeroase talente, bijutieri cu zeci de ani de experienţă pe tărâmul prelucrării metalelor nobile, designeri, gravori, toreuţi, cizelori şi tineri dornici să înveţe pe băncile şcolii de arte şi meşteşuguri ale cărei baze le-am pus.
Nici măcar toate acestea nu le-am putut considera a fi suficiente. Astfel, am urmat cursurile de bijutieri profesionişti şi gemologi ale Institutului Gemologic American (GIA) şi dispunem în acest moment de serviciile personalului acreditat în cadrul acestei instituţii. Cele de mai sus sunt doar o parte dintre elementele definitorii ale Casei de Bijuterii Sabion, ale Atelierelor de Creaţie şi Producţie Sabion, un brand prin excelenţă românesc.


Pentru a vedea oferta completa de verighete din magazinul online, intrati aici.