3 o’clock

Postat în: Muzica Live

3 o′clock este numele trio-ului vocal format din Nicole David, Andrada Măniac şi Andreea Alexievici. Cele trei fete sunt din Alba Iulia şi se cunosc de 13 ani. În tot acest timp au fost colege la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia şi apoi la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca.

Fetele au fost prietene de când se ştiu şi au cântat împreună în numeroase coruri şi grupuri vocale. În liceu au descoperit muzica jazz care le-a deschis foarte mult orizonturile. Astfel au iniţiat mai multe grupuri vocale, dintre care reprezentative sunt: Black in White – octet vocal a cappella, Negro-Spiritual&Jazz, Hot Vocal Jazz Quartet − jazz vocal cu band.

În anul 2012 au ajuns la concluzia că formula care li se potriveşte cel mai bine este cea de trio vocal, în stilul muzicii de jazz, dar nu numai. In prezent 3 o’clock pregăteşte un proiect în ritmuri de swing şi boogie woogie, de data aceasta cu acompaniament de contrabas (Marius) şi percuţie (Calin).

Trupa colaboreaza si cu Bigg Dimm a`Band, formaţia de jazz a Academiei de Muzică Gh. Dima Cluj-Napoca, cu care au avut numeroase concerte, printre care amintim prima ediţie a festivalului Jazz in the Park (2013), Zilele Municipiului Cluj-Napoca (2012), Festivalul Interbelic Cluj-Napoca (2013), Ziua Demnităţii Medicale la Filarmonica din Timişoara (2013) şi alte concerte în cadrul Academiei de Muzică.