Florar Decorator

Postat în: Arte

Cu City Card beneficiati de o reducere de 5% la toate cursurile organizate de Centrul de Formare Profesionala Professional Care. Oferta este valabila pana in noiembrie, 2016.

Cursul de Florar Decorator se adreseaza persoanelor care doresc sa invete o meserie, cu o cautare din ce in ce mai mare pe piata fortei de munca din Romania!

Partea teoretica se desfasoara la salile de clasa, partea practica se desfasoara la unitati de profil. Ocupatia este practicata de catre iubitorii de flori, de diferite profesii si varste care poseda deprinderile si cunostintele necesare realizarii aranjamentelor florale conform regulilor estetice consacrate.

Ocupatia presupune cunoasterea tehnicilor de prelucrare a materialului vegetal si de utilizare a accesoriilor in aranjamente florale din ce in ce mai elaborate ceea ce inseamna afaceri prospere in comertul cu flori. Indemanarea obtinuta prin practica indelungata, trairea emotionala, rafinamentul, imaginatia, fantezia, perseverenta si nu in ultimul rand talentul.

Partea teoretica se desfasoara la Liceul Mihai Eminescu iar partea practica in unitati de profil.

Obiective:
Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.

In urma cursului veti dobandi urmatoarele competente:

1.    COMUNICAREA LA LOCUL DE MUNCA;
2.    LUCRUL IN ECHIPA;
3.    PERFECTIONAREA PREGATIRII PROFESIONALE;
4.    APLICAREA N.S.S.M. SI N.P.S.I.
5.    APROVIZIONAREA CU MATERII PRIME SI MATERIALE SPECIFICE;
6.    RECOLTAREA FLORILOR;
7.    PRELUCRAREA PRELIMINARA A MATERIALULUI VEGETAL IN VEDEREA ASAMBLARII;
8.    PREGATIREA FLORILOR TAIATE SI A MATERIALULUI VEGETAL PENTRU COMERCIALIZARE;
9.    REALIZAREA ARANJAMENTELOR FLORALE;
10.  VALORIFICAREA FLORILOR SI A ARANJAMENTELOR FLORALE;
11.  LEGISLATIA MUNCII.

In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de calificare  profesionala eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!

Va puteti inscrie la acest curs prezentandu-va la sediu (B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 94-96, Liceul Mihai Eminescu, cam. 29B) sau accesand pagina de inscriere (http://www.cursuricalificare.ro/inscriere#page-title) din cadrul site-ului www.cursuricalificare.ro. In cazul in care alegeti sa va inscrieti online trebuie sa stiti ca pentru finalizarea inscrierii trebuie sa va prezentati in cel mult 3 zile lucratoare la sediul nostru cu actele de identitate in original, si cu avansul.

Acte necesare la inscriere:
Carte Identitate
COPIE XEROX (in termenul de valabilitate)
Certificat de Nastere
COPIE XEROX
Certificat de casatorie
COPIE XEROX (daca este cazul – numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei)
Ultimul act de studii
ORIGINAL + COPIE XEROX (minim 8/10 clase – invatamant obligatoriu) Se accepta: Diploma 12 clase, Diploma 8 clase, Foaie matricola Diploma BAC, Diploma Licenta/Master, Adeverinta, etc.
– pentru persoanele care si-au schimbat numele in urma divortului sau a altor motive se solicita documente justificative, in cazul incare numele din actele de inscriere nu coincid!

Pentru mai multe informatii: www.cursuricalificare.ro