Cu City Card beneficiati de o reducere de 5% la toate cursurile organizate de Centrul de Formare Profesionala Professional Care.
Centrul de Formare Profesionala Professional Care şi-a propus calificarea, perfecţionarea şi dezvoltarea factorului uman, înregimentat într-un sistem economic aflat într-o accelerată şi continuă evoluţie.
Durata: 7.5 luni: 2,5 teorie ; 5 luni practica
Modalitate de plata: Toate cursurile se pot achita si în rate!
Conditii: Absolventi a 12 clase
Descriere curs:
În zilele noastre, această meserie este foarte solicitată datorită numărului de animale domestice care sunt crescute pentru producție, precum și datorită faptului ca animalele de companie devin din ce în ce mai importante în viața oamenilor. Obligatiile includ: sa examineze starea de sanatate a animalelor domestice mici (câini, pisici, porci de Guineea etc.) sau pe cea a animalelor mari (cai, vaci, porci) si sa le diagnosticheze anumite boli, sau sa-l asiste pe medicul veterinar în timpul examinarii lor – sa-l asiste pe medicul veterinar în timpul operatiilor chirurgicale efectuate pe acestea si sa ajute la fixarea oaselor, punerea de atele, sa efectueze proceduri medicale minore – sa vaccineze animalele împotriva diferitelor boli – sa supravegheze fertilizarea animalelor – sa ajute la fatat în cazul animalelor mari (vaci, iepe etc.) – sa dea sfaturi cu privire la cresterea animalelor – sa presteze activitati care sa asigure functionarea în bune conditii a unui cabinet veterinar (administratie, comanda medicamentelor si a altor materiale medicale, a instrumentelor si echipamentului medical etc.). Daca tehnicianul veterinar (respectiv asistentul) lucreaza în mediul rural, se va ocupa în special de septel si de animalele din crescatorii. În mediul urban însa, acesta are grija doar de animalele de casa si de companie. Un asistent veterinar poate avea în îngrijire si animale exotice, cum sunt cele din gradinile zoologice. Activitatile acestor tehnicieni veterinari includ: – sa pregateasca mediul pentru fiecare specie individuala – sa ajute în prepararea hranei si a lichidelor – sa curete custile animalelor, curtile si padocurile, sa asigure distribuirea medicamentelor – sa supravegheze siguranta animalelor – sa monitorizeze starea de sanatate a animalelor si sa semnaleze orice simptome de eventuale boli – sa aiba grija de animalele bolnave, sa le administreze medicamente si sa le aplice tratamente – sa insemineze animalele – sa monitorizeze starea de sanatate si dezvoltarea puilor de animale nou-nascuti si sa le ofere o îngrijire speciala – sa presteze munci administrative în legatura cu animalele. În asemenea circumstante, meseria poate sa se rezume la denumirea de „îngrijitor de gradina zoologica”. Tehnicienii veterinari folosesc diferite instrumente cum sunt siringi, foarfeci, instrumente de laborator, bandaje, medicamente, detergenti.
Competente Dobandite:
- Organizarea locului de munca
- Asigurarea calitatii
- Dezvoltare personala in scopul obtinerii performantei
- Igiena si securitatea muncii
- Lucrul in echipa
- Gestiunea si evidenta economica
- Factori climatici si edafici
- Hranirea animalelor
- Ingrijirea si intretinerea animalelor
- Elemente de ecologie
- Prevenirea si combaterea poluarii mediului
- Tehnologii specifice de crestere a animalelor
- Biotehnologii moderne in cresterea animalelor
- Anatomia patologica si fiziopatologica
- Farmacologia
- Semiologia
- Patologie medicala
- Parazitologia
- Patologia chirurgicala
- Patologia obstetricala
- Patologia infectioasa
- Controlul sanitar veterinar al alimentelor
- Legislatia muncii
Tipul Certificatului eliberat:
In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de calificare profesionala eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!
Pentru mai multe informatii si inscrieri: http://www.cursuricalificare.ro/cursuri-calificare/tehnician-veterinar