comuna rasca stancile de la soimul judetul cluj

Stancile de la Soimul

 

Despre stancile de la Soimul există o poveste legată de un grup de dezertori organizat în anul 1941 după atacul Germaniei asupra Uniunii Sovietice. Acești tineri care au refuzat să meargă la un război pe care îl considerau ca nu urmărește o cauză a românilor, s-au ascuns într-o pădure pe locul stâncos și greu accesibil numit Șoimul.

Aici și-au construit pereți din lemn căptușiti cu piatră și au locuit timp de 3 ani, iar acest loc a ramas cunoscut pana în ziua de azi sub numele de “casa dezertorilor” sau “Huda Sturului” după cum ne completează de după gardul casei sale tradiționale o bunicuță din Lăpuștești, trecută de 90 de ani, fostă profesoară în sat.

Stancile de la Soimul sunt un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Rasca, click aici.
Multumim voluntarilor Raluca Igret, Moise Cosmin, Alexandra Falamas si Lupea Alexandru pentru culegerea materialelor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole