5/5 din 1 review
Muzeul Zoologic UBB

Muzeul Zoologic UBB

Muzeul Zoologic UBB a fost infiintat in anul 1859 ca o sectie a Muzeului Ardelean si este la ora actuala adapostit la parterul cladirii unde se afla Facultatea de Biologie, Biblioteca facultaţii, Institutul de Speologie, Centrul de Cineficare al Universitatii si Centrul de Microscopie Electronica.

Muzeul Zoologic UBB si-a sporit an de an patrimoniul, ajungand azi unul dintre cele mai mari muzee de profil din Romania. In acest fel, pe o suprafata de numai 700 de m², publicul are posibilitatea de a intalni o mare parte dintre speciile de animale din fauna Romaniei, precum si multe specii originare din diferite colturi ale lumii. Materialul biologic este expus in ordinea complexitatii structurilor, de la metazoarele cu organizarea corporala cea mai simpla (spongierii sau buretii de apa) pana la mamifere. Muzeul reflecta evolutia de la simplu la complex in regnul animal.

Din punct de vedere al compartimentarii, o sala este destinata expozitiilor temporare, iar expozitiile permanente sunt prezentate in trei incaperi:
–> prima incapere adaposteste reprezentanti ai principalelor grupe de nevertebrate (protozoare, spongieri, celenterate, viermi, moluste, crustacee, insecte si echinoderme), procordatele (precursorii vertebratelor) si o parte dintre vertebrate (pesti, amfibieni si reptile). Cea mai mare parte a exponatelor prezente in această incapere sunt conservate in lichid (formol sau alcool). Unele insa sunt preparate uscate, cum este cazul insectelor.
–> a doua incapere gazduieste colectia de pasari si mamifere. Alaturi de vitrinele didactice, in sala sunt prezente diorame si microdiorame in care se prezinta diverse specii de pasari in mediul lor de viata. Tot in aceasta incapere se afla expuse cuiburi si oua de la diferite specii de pasari.
–> legatura intre cele doua incaperi se face prin sala dioramelor. Incaperea cuprinde sase diorame mari si o microdioramă situata central. Dioramele mari, in functie de aspectele pe care le prezinta, sunt: Delta Dunarii, Pasari din stufaris, Pasari rapitoare I, Pasari rapitoare II, Campia Baraganului si Supravietuirea iarna. Microdiorama situata central prezinta o colectie de pasari colibri compusa din 45 de exemplare (38 de specii).

Muzeul Zoologic UBB, desi este organizat didactic, este accesibil publicului larg de orice varsta. Pentru grupuri, se organizeaza gratuit, in functie de posibilitati, ghidaje tematice si pe grupe de varsta, in mai multe limbi (romana sau maghiara).

Website
Facebook

Orar: Marti-Vineri: 10:00-16:00; Sambata–Duminica: 10:00-14:00

Tarif normal intrare: 6 lei (adulti), 3 lei (elevi, copii, studenti). Accesul este gratuit pentru studentii si angajatii U.B.B., pe baza carnetului de student si a legitimatiei de serviciu. De gratuitate beneficiaza si persoanele cu dizabilitati.

Muzeografi:
Cristian Sitar, [email protected]
Gergely Osváth, [email protected]

Telefon:
+40 264 595 739

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Alex
Superb
Am fost acolo cu clasa mea acum 2 ani . Erau foarte multe specii de animale si era foarte interesant. A fost si ieftin si nu era nici coada.
Scrie o recenzie

Ultimele Articole

Muzeul Zoologic

Muzeul Zoologic  Observand si familiarizandu-ne cu fauna autohtona, dar si…