muzeul de paleontologie si stratigrafie UBB Cluj

Muzeul de Paleontologie si Stratigrafie UBB

Muzeul de Paleontologie si Stratigrafie UBB functioneaza in cadrul Departamentului de Geologie al Universitatii Babes-Bolyai, avand o istorie indelungata si o bogata traditie stiintifica. S-a constituit ca si colectie academica in 1919, preluand partial din colectiile Universitatii „Francisc Iosif” (inaugurata in 1872). Colectiile au fost ulterior reorganizate si imbogatite cu esantioane donate de profesorii si studentii geologi. Schimburile efectuate cu muzee si colectionari din tara si strainatate contribuie si ele la diversificarea continua a patrimoniului muzeal.

In prezent, Muzeul de Paleontologie si Stratigrafie UBB detine peste 50.000 de esantioane, dintre care aproximativ 30.000 sunt expuse permanent. Colectiile permanente ale muzeului au fost structurate pe criterii taxonomice si stratigrafice:

  • Colectia taxonomica de paleontologie – urmareste evolutia vietii de-a lungul erelor geologice incepand cu Paleozoicul (Carbonifer 354 Ma) si terminand cu Pleistocenul (1,81 Ma).
  • Colectia de tipuri – cea mai valoroasă colectie din cadrul muzeului, cuprinzand peste 200 de specii fosile (plante si animale) noi pentru stiinta.
  • Colectia de stratigrafie generala – cuprinde mai multe colecţii de fosile cu importanta stratigrafica si roci provenind din tara sau din Europa.
  • Colectia Stratigrafica a Bazinului Transilvaniei
  • Colectia in aer liber – situata in curtea interioara a Universitatii Babes-Bolyai, cuprinde esantioane mari, de roci eruptive, metamorfice si sedimentare si chiar fosile gigant (rudisti).

Prin specificul sau, Muzeul de Paleontologie si Stratigrafie desfasoara activitati in domeniul stiintelor naturii si se adreseaza atat studentilor naturalisti, cat si publicului larg. Prezentarea colectiei permanente, expozitiile temporare, programele educationale si atelierele de creatie organizate in cadrul muzeului se bucura de o mare apreciere din partea publicului vizitator.

Website
Facebook

Orar: Luni-Vineri: 10:00-14:00

Important: Deoarece Muzeul reprezintă, în primul rând, o colecție didactică, cu rol de cercetare, deservind în primul rând studenții și cadrele didactice, pentru a beneficia de deschiderea acestuia înspre publicul larg și comunitatea locală, vă recomandăm să vă faceți o programare în avans.

Tarif normal intrare: 6 lei (adulti), 3 lei (studenti)
Accesul este gratuit pentru studentii si angajatii U.B.B., pe baza carnetului de student si a legitimatiei de serviciu. De gratuitate beneficiaza si persoanele cu dizabilitati.

Adresa: Cladirea Centrala a Universitatii Babes-Bolyai, str. M. Kogalniceanu, nr.1, Cluj-Napoca
Persoana de contact: Dr. Liana Sasaran, [email protected]

Telefon
+40 264 405 300, int. 5204

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole