5/5 din 1 review
Muzeul de Farmacie din Cluj-Napoca

Muzeul de Farmacie

Muzeul de Farmacie are la bază o colecție de obiecte de patrimoniu de origine transilvăneană, colectate de profesorul universitar clujean Iulius Orient (sau Gyula Orient, în funcție de surse; 1869 – 1940). Colecția a fost expusă încă din 1904 într-o sală a Muzeului Ardelean, pe care a primit-o profesorul ca donație.

Martie 2023 » Muzeul Farmaciei se redeschide în Casa Hintz. Una dintre cele mai iubite colecții din cadrul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei – Colecția de Istorie a Framaciei va putea fi vizitată din nou din luna iunie. Detalii AICI.

În anul 1954, colecția unică de obiecte a profesorului Orient a primit cea mai potrivită casă pe care ar fi putut-o avea: clădirea în care a fost găzduită farmacia cea mai veche din Cluj, Casa Hintz. De-a lungul timpului, colecția a fost îmbunătățită cu multe alte obiecte de patrimoniu primite prin donații.

În luna ianuarie a anului 2019 a început restaurarea Casei Hintz, astfel că pentru o perioadă de cinci ani muzeul a fost închis. În martie 2023 a fost făcută recepția de lucrări pentru locație, iar colecția muzeului urmează să fie din nou deschisă publicului pentru vizitare din iunie 2023.

Contact:

Adresa: Piața Unirii nr. 28 (colț cu Regele Ferdinand), Cluj-Napoca
Telefon: 0264 597 567, 0752 108 724
E-mail: [email protected]
Website
Facebook

photos: Radu Neag & Lucian Nuță & Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Iulia Marc
Scrie o recenzie

Ultimele Articole