jumping house cluj 1

S-a deschis Jumping House Cluj!

Primul parc de trambuline indoor din oraș, Jumping House Cluj a devenit rapid unul dintre cele mai inedite locuri de petrecere a timpului liber în Cluj-Napoca. Deschis în octombrie 2019, parcul pune la dispoziția copiilor, adolescenților, dar și adulților, atât trambuline elastice și olimpice, cât și trasee speciale, panou de cățărat, spider wall, o groapă cu bureți sau coșuri de baschet pentru slam dunks. Totul într-o atmosferă cool, inspirată de îndrăgitul serial Stranger Things.

„De ce trambuline?” | O săritură de poveste

Una dintre primele întrebări care ne-au venit în minte, pe drumul către Jumping House, a fost „Totuși, de ce trambuline?”. Dincolo de răspunsul evident, căci da, copiii se distrează de minune pe ele și nu exista un astfel de spațiu dedicat trambulinelor în Cluj, eram curioși de unde și cum a început totul.

O fostă sală de nunți și concerte, de pe strada Fabricii de Chibrituri, s-a transformat în ultimele câteva luni într-un loc al distracției. „Singurul loc din oraș unde poți sări cât vrei și nu te ceartă nimeni!”. Intrând în Jumping House, privirile ne-au fost furate, îndată, de picturile murale: colorate, de mari dimensiuni. Am zâmbit, apoi, auzind glasuri vesele din încăperea cu trambuline. Am știut imediat că locul se află în mișcare.

jumping house cluj 4

Aflăm povestea Jumping House Cluj chiar de la Aneta Neagomir, co-proprietara afacerii clujene:

„Am fost anul trecut într-o vacanță, în State, cu întreaga familie. Timp de o lună, ne-am plimbat pe coasta de vest și am descoperit că în fiecare orășel exista un astfel de spațiu. Când am intrat pentru prima dată într-un parc de trambuline, care de altfel era chiar foarte mic, copiii noștri au fost extrem de încântați. Eram obișnuiți cu trambuline, avem acasă, găsim și în parc, însă acolo erau reunite sub forma unui concept și a unei experiențe complete. Impactul a fost puternic, ne-am privit unul pe celălalt și s-a format imediat ideea: „Facem și noi un astfel de spațiu acasă, în Cluj?”.

De la idee, la sărituri entuziaste

Odată cu revenirea în țară, au început căutările: cât ar costa un astfel de proiect și ce presupune deschiderea unui parc de trambuline indoor.

„Ne-am speriat când am aflat că o franciză costă 500.000 de dolari (n.r. doar proiectul, fără a fi incluse trambulinele și echipamentul propriu-zis). În acel moment, prin septembrie 2018, ne-am oprit, nu puteam să investim atât de mulți bani. Până prin decembrie, am căutat alte variante, iar în cele din urmă am reușit să găsim furnizori direcți.”

Căutarea unui spațiu potrivit este, desigur, o provocare în sine în Cluj. Cu atât mai mult cu cât trambulinele olimpice au anumite specificații tehnice și era nevoie de o sală înaltă și spațioasă. În multele luni de explorare a zonei industriale a Clujului, prin foste hale și fabrici, familia Neagomir s-a confruntat cu o serie de obstacole: lipsa autorizațiilor pentru clădiri și numeroase cheltuieli neprevăzute, avize și aprobări necesare ce se arătau la orizont odată cu o astfel de investiție. În cele din urmă, li s-a recomandat o vizită pe strada Fabricii de Chibrituri.

„În momentul în care am intrat în clădire, nu știam cum să ies mai repede pentru a-l suna pe soțul meu: am găsit locul! Sigur, nu era exact așa cum ni-l doream noi, neavând suprafața ideală. Însă clădirea are toate autorizațiile necesare și poate fi utilizată în relațiile cu publicul. Zona este accesibilă, la doar 5 minute de Gara CFR Cluj-Napoca. Cel mai mare impediment părea să fie faptul că sala este mai mică. Însă pentru un prim parc, ne-am decis să investim aici.”

În urma găsirii spațiului potrivit, din iulie 2019, lucrurile și-au urmat făgașul într-un ritm neașteptat de rapid. În doar o lună, furnizorii (din China) au pregătit toate materialele necesare. Drumul până în România a durat fix 40 de zile, însă containerele au stat blocate în Constanța cam două săptămâni și jumătate. La final de septembrie, au ajuns cele două tiruri în Cluj, iar în 19 octombrie, spațiul a devenit funcțional.

Trambuline JumpingHouse

Un spațiu pentru copii mai mari & adolescenți

Jumping House Cluj este, iată, un exemplu fericit de multă muncă, la maximă eficiență. Căci spațiul nu doar că este deschis publicului larg, dar este deja plin de copii și tineri ce-și exersează abilitățile de a sări și de-a se distra.

Destinat copiilor cu vârsta de peste 7 ani, adolescenților și adulților, indiferent de vârstă, ineditul parc de trambuline oferă o alternativă reală de petrecere a timpului liber. Cu ce se diferențiază în peisajul local?

„Ce m-a impresionat cel mai mult în vizitele noastre prin parcurile de trambuline indoor din State a fost faptul că acestea erau pline de copii și adolescenți cu vârste de 13, 15, 16 ani. Lucrul acesta lipsește în Cluj. Există opțiuni pentru copiii mici, însă de la o anumită vârstă, aceștia nu mai sunt primiți nici în clasicele locuri de joacă din centrele comerciale. Ne-a încântat ideea unui spațiu recreativ în care copiii mai mari și adolescenții să nu meargă obligați sau de dragul părinților. Un spațiu destinat lor, în care să se distreze cu adevărat.”

Dincolo de distracție, la Jumping House Cluj se pune mult accent pe respectarea regulilor de utilizare a trambulinelor și accesoriilor prezente în sală. Siguranța vine mereu pe primul loc, iar atenția la aceste detalii este de apreciat.

Spider Wall JumpingHouse

Trambuline și alte… lucruri mai ciudate | #StrangerThings

Spațiul este ofertant pentru cei puși pe sărit, în mod particular, și pe distracție, în general. Pe lângă trambulinele elastice simple, montate inclusiv pe peretele lateral, găsim la Jumping House și trambuline olimpice – destinate gimnaștilor și practicanților de parkour. Una dintre principalele atracții este, desigur, groapa cu bureți, iar peretele-păianjen este cu siguranță o provocare. Așadar, Jumping House înseamnă:

  • trambuline elastice;
  • trambuline olimpice;
  • un traseu special tip #ninja;
  • panou de cățărat;
  • spider wall;
  • groapa cu bureți;
  • coș de baschet pentru slam dunks.

jumping house cluj 2

jumping house cluj 3

Date de contact Jumping House Cluj

Adresă: Str. Fabricii de Chibrituri (intrarea de pe Remarul 16 Februarie)
Program: Luni-Vineri: 13:00-21:00 | Sâmbătă-Duminică: 10:00-21:00
E-mail: [email protected]
FacebookInstagram | Website

jumpinghouse stranger things

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole