Biserica Ortodoxa, Valea Draganului, comuna Poieni, Cluj

Biserica Ortodoxă din Valea Drăganului, comuna Poieni

 

După ce treci de primărie și pensiuni multiple, dintr-o dată, în lateralul stâng se înalță ca un nor alb ce leagă pământul de cer Biserica din Valea Drăganului. Impunătoare prin înălțime, Biserica farmecă prin zidurile sale frumos recondiționate care îți dau o senzație de lucru sfânt. În noapte, ea stă neclintită în fața ,,Răului”, fiind un strașnic păzitor al Văii. Încă de jos, din stradă, se poate vedea biserica. Când am ajuns aici, ne-a întâmpinat cu multă căldură părintele Abrudan Valentin Ionel, care ne-a îndrumat în biserică. Ne-a vorbit cu drag despre enoriași, locașul de închinăciune și sat. Și, așa, am aflat că părintele Abrudan slujește aici din 1 decembrie 2012, în singura biserică ortodoxă dintr-un sat cu aproximativ 1.800 de locuitori. Din aceștia, 10 sunt penticostali. De hramul bisericii, Sfântul Ierarh Nicolae, sărbătorit pe 6 Decembrie, la ieșirea din biserică se servesc sarmale, cozonac, vin. În timpul anului, se orgnanizează seri duhovnicești, educative, în care se proiectează filme pentru întreaga comunitate a enoriașilor. Aflăm, de asemenea, că în sărbători sătenii îmbracă costumele populare, păstrând, astfel, tradiția și specificul locului.

Biserica Ortodoxă din Valea Drăganului este un obiectiv turistic inclus în proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Poieni, click aici.
Mulțumim voluntarilor Andreea Moldovan, Puiu Corina, Iulia Marc, Cheta Lavinia și Gavrilă Monica pentru culegerea materialelor și fotografilor Iosif Miclăuș, Mihai Bârsan, Precup Călin și Robert Igna pentru realizarea fotografiilor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole