pestera vantului bologa cluj biserica

Biserica din Bologa, comuna Poieni

În apropierea cetății de la Bologa se află o biserică construită din piatră neagră (dacit) ridicată între anii 1927-1929. În 1937 a fost zugrăvită în interior și a fost adăugat iconostasul, pentru ca în 1999 să fie pictată în stil bizantin-ortodox. Enoriașii care participă la slujbe au perne, șoșoni puși la dispoziție să nu le fie frig. Există și o mică orgă aici. Aspectul exterior al clădirii este unul deosebit și, în mod cert, îți rămâne impregnată în memorie.

Biserica din Bologa este un obiectiv turistic inclus în proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Poieni, click aici.
Mulțumim voluntarilor Puiu Corina, Gavrilă Monica, Iulia Marc și Andreea Moldovan pentru culegerea materialelor și fotografilor Edgar Dumea, Iosif Miclăuș, Mihai Bârsan, Precup Călin și Robert Igna pentru realizarea fotografiilor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole