maguri racatau cluj

Turbaria de la Capatana, comuna Maguri-Racatau

Turbăria de la Căpăţâna, cu valoare botanică, pusă sub protecţie în anul 1969, este situată pe creasta principală a masivului Gilău-Muntele Mare, între vârfurile Căpăţâna şi Balomireasa, la altitudinea de 1600 m.

Turbăria face parte din rezervația naturală, Molhașurile Căpățânii. Molhaşurile Căpăţânii sunt tinoave ce adăpostesc specii rare de plante. Pentru ocrotirea acestor valori, în zonă, sunt interzise orice activităţi de construcţii, exploatare sau alte modificări ale situaţiei actuale.

Accesul din staţiunea Băişoara se face în circa 6 ore de mers, pe traseul marcat cu bandă roşie ce duce la Ursoaia, iar cu autovehicule se poate ajunge în apropiere urcând din Răcătău pe drumul de pe pe valea Someşului Rece, apoi până la capătul drumului forestier de pe pârâul Zboru. Drumuri forestiere leagă zona şi de bazinul văii Ierii şi de cel al Răcătăului. Dinspre sud, dinspre valea Arieşului, se poate veni pe drumul forestier ce trece din Bistra peste munte, pe la Steaua, în bazinul Someşului, sau pe jos, pe valea Bistricioarei sau pe culmile ce urcă în muntele Balomireasa. (sursa text)

Turbăria de la Căpățâna este un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Măguri-Răcătău, click aici.
Multumim voluntarilor Rakosi Vasile, Vancea Laura și Popa Adrian pentru culegerea materialelor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole

Măguri Răcătău

Comuna Măguri Răcătău – Căi de acces, Populație, Economie, Condiții, Religie,…