5/5 din 2 reviews
Salina Turda

Salina Turda, o destinație subterană spectaculoasă

Turiștii de pretutindeni au confirmat și confirmă în mod constant acest lucru » Salina Turda este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din lume. Concepută în zilele noastre ca un muzeu neobișnuit și inedit de istorie a mineritului în sare, mina de sare aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda datează încă din secolul XVII!

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj (MCPN, 2010). Îmbinarea armonioasă între mediul natural și sărat al minei cu elementele de design minimaliste și moderne creează o atmosferă unică.

Accesul în Salina Turda se face prin moderna clădire a Centrului Turistic Salina – Durgău, aflată pe Aleea Durgăului, nr. 7. În trecut, până în anul 2010, intrarea în salină se făcea prin galeria de acces Franz Josef, de pe str. Salinelor.Ca sarea-n bucate, Salina Turda nu poate lipsi din traseul turiștilor care ajung în zona Clujului sau a Transilvaniei. Câteva dintre atracțiile salinei pentru vizitatori:

  • Galeria Franz Josef
  • Mina Iosif – sala ecourilor
  • Sala Crivacului
  • Mina Rudolf
  • Mina Terezia
  • Activități balneare și de agrement: ștrand, SPA, bazin înot, roată, minigolf, bowling, plimbare cu bărcuțe pe lacul subteran, biliard, tenis, etc.

salina turda cluj

Contact:

Adresa: str. Aleea Durgăului, nr. 7, loc. Turda, județ Cluj
Telefon: 0364 260 940; 0364 260 941; 0264 311 690
Telefon Ștrand Durgău: 0371 302 337
Web: salinaturda.eu
Facebook: facebook.com/salinaturda

Cum ajung acolo? »» Transport Cluj – Turda

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (2 voturi)
Rating5
5
Iulia Marc
5
DANA IONESCU
Foarte frumos , impresionant !Trebuie sa vizitati SALINA TURDA !
Scrie o recenzie

Ultimele Articole