Ruinele Castelului Bocskai, comuna Aghireșu, județ Cluj CVA

Ruinele Castelului Bocskai

Castelul Bocskai din comuna Aghireșu, județul Cluj, a fost construit în secolul al XVI-lea (1572) de către Bocskai György (tatăl principelui Bocskai István). Această operă impunătoare a fost creată într-un stil arhitectonic renascentist și transilvănean. Construcția principală a castelului era orientată spre Sud și cuprindea patru încăperi înalte cu două turnuri dreptunghiulare la extremități.


După moartea lui György, castelul a fost moștenit de către fiul său Bocskai István, care devine in 1605 principe al Transilvaniei. Însă, după ce acesta a fost otrăvit, la conducerea castelului s-au mai aflat familiile Haller, Mikes și Vargyas.

La începutul secolului XIX , castelul rămâne fără stăpân. Mai târziu, o furtună i-a distrus acoperișul, după care a urmat degradarea accentuată a acestuia, până s-a transformat în ruine.

Obiectiv turistic inclus în proiectul ,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș.”
Mulțumim voluntarilor Simonis Laurențiu și Diana Casian pentru culegerea materialelor și realizarea fotografiilor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie