Rezervaţia de orbeţi de la Apahida

Rezervaţia de orbeţi de la Apahida

Obiectiv turistic inclus în proiectul ,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș.”
Mulțumim voluntarilor Alexandra Iepure, Anton Camelia, Adina Apetroae, Delia Kozak si Simona Balau pentru culegerea materialelor și realizarea fotografiilor.

Aria naturală se află în partea centrală a județului Cluj, pe teritoriul vestic al comunei Apahida și cel estic al municipiului Cluj Napoca, la confluența râului Someşului Mic cu Valea Caldă, pe Dealul Tigla, în apropierea drumului național DN1N.Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern din 2007 și se întinde pe o suprafață de 31,11 hectare.
Aria naturală reprezintă o zonă de pășune (acoperită cu tufărișuri) cu rol de protecție pentru o populație orbeți (Nannospalax leucodon). Orbetele este un mamifer dintr-o specie rară (Spalax leucodon – ssp. Nannospalax leucodon), rozător din familia Spalacidae., aflat pe lista roșie.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie