5/5 din 1 review

Pietrele Albe

Pietrele Albe reprezintă un complex calcaros situat în arealul localităţilor Răchiţele şi Săcuieu, în sudul Masivului Vlădeasa, pe versantul stâng al Văii Seci. În cadrul acestora se regăsesc o mulţime de peşteri, avene şi pereţi verticali, fiind unul dintre locurile cele mai populate de pasionaţii sporturilor de stâncă: alpinism şi escaladă, altitudinea culminând în Vf. Piatra Grăitoare(1557 m).

Cum ajun­gem la Pie­trele Albe?

Din­spre Cas­cada Rachi­tele continuându-ne dru­mul pe lângă cas­cadă, pe o potecă mar­cată cu punct albas­tru, putem ajunge într-o oră (3–4 km) la Pie­trele Albe. Aces­tea sunt nişte stânci cal­ca­roase, a căror culoare albă este şi mai con­tras­tantă prin ver­dele pădu­ri­lor de brazi. În veci­nă­ta­tea Pie­tre­lor Albe se află Peş­tera Vâr­fu­raş. Peş­tera se află sub cus­to­dia unui club de spe­o­lo­gie din Cluj-Napoca (CSA) şi poate fi vizi­tată numai cu ghi­zii clu­bu­lui. La Pie­trele Albe putem ajunge şi din­spre vâr­ful Vlă­deasa pe un tra­seu marcat.

Obiectivul turistic Pietrele Albe este inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Multumim voluntarului nostru – Maria-Cristina Mihuț – pentru culegerea informațiilor, realizarea fotografiilor și redactarea textelor, precum și pentru toată implicarea sa în promovarea zonei. 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Andrei
Zona superba
O zona sălbatică aproape de cluj nedescoperită de foarte mulți încă
Scrie o recenzie

Ultimele Articole

Când spui Răchiţele…

Satul Răchițele, comuna Mărgău, județul Cluj Redactor: Maria-Cristina Mihuț Fotografi: Alina…