5/5 din 1 review
piața miDonăm sânge pentru George! 6 - 19 octombrie, Cluj-Napocahai viteazu cluj

Piața Mihai Viteazu Cluj-Napoca

Piața Mihai Viteazu este un vechi târgușor, devenit Piaţa Széchenyi (István) între anii 1852 – 1923. Ulterior, în perioada comunistă, piața a fost loc de întâlnire și agrement destinat vizitelor oficiale ale fostului președinte Nicolae Ceaușescu. 

Actuala piață Mihai Viteazu este unul dintre locurile și piețele de referință ale orașului Cluj-Napoca. Numele pieței vine de la statuia lui Mihai Viteazul, primul conducător care a unit vechile provincii istorice ce alcătuiesc azi România. În spatele statuii, se află Cinema Florin Piersic (fostul Cinema Republica), denumit astfel în cinstea unuia dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți actori români. 

Curiozități

Până la începutul secolului al XX-lea, între Piața Unirii de azi și Gară se făcea legătura cu ajutorul tramvaielor trase de locomotive. Acestea treceau Podul Mare și traversau Piața Mihai Viteazu. Ultimul „călător” transportat de garnitura de tramvaie a fost de viță regală: statuia regelui Matia Corvin. 

photos: Andrei Păcurar, Katai Robi

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Iulia Marc
Scrie o recenzie

Ultimele Articole