Pe langa sectia pavilionara, gazduita in Palatul Reduta de pe Memorandumului 21, Muzeul Etnografic al Transilvaniei include si o sectie in aer liber. Este vorba despre Parcul Etnografic National Romulus Vuia, care este si primul muzeu in aer liber din Romania, infiintat la 1 iunie 1929.
Cu o suprafata initiala de 75 de hectare, parcul a fost proiectat de catre etnograful Romulus Vuia astfel incat sa cuprinda gospodarii rurale originale, locuite de tarani.
Printre obiectivele muzeale de interes ale Parcului Etnografic putem enumera Biserica de lemn din satul Chirales – jud. Bistrita-Nasaud, complexele mestesugaresti de la Preuteasa si Harnicesti, cuptor pentru ars varul din Baba, fierariile din Rimetea si Varzari, mai multe piue de ulei, precum si oricare dintre gospodariile prezente, caci fiecare vine cu farmecul si caracteristicile sale.
Parcul Etnografic „Romulus Vuia” este o oaza de liniste intr-un oras in plina dezvoltare, intr-un secol al vitezei si al progresului. Aici, timpul e mai „molcom” si mai rabdator. Aici, te rupi de cotidian si te scufunzi intr-o lume a florilor de camp, a casutelor din lemn, cu prispa, a nucilor si merilor…
Mai multe informatii despre Parcul Etnografic din Cluj, gasiti aici.
Contact:
Adresa: str. Taietura Turcului, Cluj-Napoca
Telefon: 0783005146
Website
Facebook
Program:
Program de vară: Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00.
Program de iarnă: Miercuri – Duminică: 09:00 – 16:00.
Trecerea de la un program la altul se face odată cu trecerea de la ora de vară (în luna martie), respectiv la ora de iarnă (în luna octombrie). Ultima intrare se face întotdeauna cu o oră înainte de ora închiderii.
Informatii de contact
Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.
Va multumim!