Muzeul Satului Marisel Cluj - Clujul vazut altfel - Fotograf Robert Paul Igna (13)

Muzeul Satului Marisel, judetul Cluj

 

Muzeul Satului Marisel este o invitatie inspre trecut si intoarceri la radacini. Minutios structurat si impodobit cu lucruri vechi, traditionale, Muzeul Satului din Marisel, judetul Cluj, include obiecte care dateaza de peste 150 de ani: un razboi de tesut din 1906, ticlazaul (fier de calcat), donita, butina, solnite, mojer, mai, tingalau (clopotel), compas din lemn, soba de metal, zbici, oale de sarmale, ranite si alte multe lucruri pastrate din timpuri stravechi…

Poti afla aici cate ceva despre prelucrarea canepei, poti admira papusi frumos gatite in custome traditionale – doamna Lapuste Maria este cea care, inca din copilarie, confectioneaza costume traditionale ardelenesti. Costumul traditional din Marisel, pentru femei, este alcatuit din: zadie, poale, ie si suman, iar la barbati din: cioareci, camasa si suman, tesute din lana sau canepa. Cei interesati, pot apela cu incredere la doamna Maria – traditionalul si autenticul este la el acasa, aici in Marisel!

Obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre Marisel, click aici

Multumim voluntarilor Anastasia Cotorobai (redactor) si Robert Paul Igna (fotograf) pentru culegerea materialelor. 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie