Lacul Chios

Lacul Chios se afla in Parcul Central ,,Simion Barnutiu” sau Parcul Mare, asa cum mai este el numit – o adevarata oaza de relaxare pentru clujeni, precum si unul dintre obiectivele turistice aflate, de obicei, pe lista celor care viziteaza Clujul.

Istoria parcului se intinde pe o perioada de peste 185 de ani, fiind inscris, incepand cu anul 2010, pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania.

Lacul Chios a fost creat in anul 1865 de catre Asociatia Parcului, care preluase atunci ingrijirea parcului. Aceasta a organizat aleile, a sapat lacul si a construit pavilionul de muzica. In anul 1871 Asociatia de Patinaj a inchiriat lacul, iar in 1877 a construit un pavilion de lemn pe insula din mijloc.

In prezent, odata cu imbunatirea vremii, lacul devine ideal pentru plimbarile cu barcile puse la dispozitia clujenilor si turistilor dornici de cateva momente de relaxare.

Fotografi: Vali Achimescu, Stefan Levente Manaszes, Moldovan Luci, Simona Luscalov

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie