Împărăţia lui Zamolxe

Împărăţia lui Zamolxe, comuna Măguri-Răcătău

 

Împărăţia lui Zamolxe, comuna Măguri-Răcătău, rezervație zoologică. Se întinde pe o suprafaţă de 514 ha, cuprinzând numeroase specii de animale: vulpe, pisică sălbatică, râs, lup, cerb căprior, găinuşă de alun, găinuşă si cocoş de mesteacăn, vidră, jder, bursuc, veveriţă, iar în apele Răcătăului (care traversează rezervaţia) se găseşte păstrăv indigen, al cărui pescuit este interzis.

Zona stâncoasă aflată în Valea Răcătăului are o legendă aparte, Acolo este un loc denumit „altar”, pe care localnicii mai vechi îl numesc „la scăriţă”. Sunt nişte stânci foarte mari, care, pozate dintr-un anumit unghi redau nişte profile de bărbaţi în piatră. Se spune că, dacă te duci acolo şi stai cu faţa la stânci şi te concentrezi foarte tare, îl invoci pe Zamolxe. Acesta urma să îndeplinească dorinţele oamenilor.

Împărăţia lui Zamolxe este un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Măguri-Răcătău, click aici.
Multumim voluntarilor Rakosi Vasile, Vancea Laura și Popa Adrian pentru culegerea materialelor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie