Exploratoriu -"muzeul copiilor"

Exploratoriu -„muzeul copiilor”

Obiectiv turistic inclus în proiectul ,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș.”
Mulțumim voluntarilor Alexandra Iepure, Anton Camelia, Adina Apetroae, Delia Kozak si Simona Balau pentru culegerea materialelor.

Exploratoriu este un proiect realizat din fonduri europene, situat în spațiul fostului Garden Center Magnolia din Apahida, în sâanga șoselei care duce de la Cluj-Napoca la Câmpenești. Muzeul interactiv reprezintă cel mai mare proiect de acest tip în țară, dispunând de o suprafață de 700 de metri pătrați.
„Muzeul pentru copii” este un loc de joacă interactiv, adresat în principal copiilor cu vârste intre 6 luni și 12 ani, fiind în același timp un loc în care si adulții pot interacționa cu interes cu exponatele si pot participa la activitățile oferite in Exploratoriu.

Exploratoriu se bazează pe conceptul de muzeu dedicat copiilor, introdus in Statele Unite la sfârșitul secolului XIX. Spre deosebire de muzeele tradiționale, muzeul copiilor oferă exponate interactive, concepute tocmai pentru a fi manipulate, oferind copiilor diferite ocazii pentru  învățare informală, de la legile fizice si până la notele muzicale. Fiecare exponat poate fi explorat liber, atât de către copii, cât și de către adulți, unele exponate încurajând colaborarea și munca în echipă.

Zonele de explorare ale muzeului:
Muzeul propune și organzează mai multe jocuri de rol: de-a medicul veterinar, de-a familia, micii bucătari, pe șantier, la magazin, micii actori, micii artiști, precum și mozaic cu lumini, pictură pe sticlă, micii compozitori, micii fizicieni ( refracție, electrostatică, inerție, efectul Bernoulli, magnetism).

Vineri, 16:00-20:00

Sâmbătă, 10:00-21:00

Duminică, 10:00-20:00

Luni-joi: Exploratoriul este deschis doar dacă sunt rezervate petreceri sau grupuri organizate de la școli sau grădinițe. Pentru a face o rezervare, sau pentru a verifica programul zilei în care doriți să ne vizitați vă rugăm să sunați la 0745.297.465
Există și posibilitatea de a organiza vizite în grup în afara programului de funcționare.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie