cluj arena

Cluj Arena

Construit în anul 2011 pe locul vechiului stadion „Ion Moina”, Cluj Arena a devenit stadionul reprezentativ al orașului Cluj-Napoca. Situat în partea centrală a orașului, în imediata apropiere de Parcul Central, Cluj Arena găzduiește importante partide de fotbal, precum și alte competiții sportive sau concerte.

Cluj Arena se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, este administrat reprezentativ de societatea Cluj Arena S.A, iar principalul beneficiar este clubul Universitatea Cluj. Construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca făcând parte din categoria UEFA Elite. Stadionul este compus din două tribune și două peluze, are o capacitate de 30.020 de locuri, majoritatea fiind acoperite.

Scurt istoric

Lucrările de reconstrucție a noi arene au început la 15 iulie 2009, în urma câștigării la licitație a proiectului depus de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Inițial, se dorea relocarea pistei de atletism în afara stadionului, însă ulterior UTCN a inclus pista de atletism în interiorul arenei, cu 8 piste de alergare (nu șase, cum prevedea proiectul inițial). Lucrările au costat aproximativ 30 de milioane de euro și au fost finalizate în toamna anului 2011.

De asemenea, pe parcursul anului 2011, pe fostul teren de zgură din vecinătatea Cluj Arena, au început lucrările la o sală polivalentă de 7000 de locuri!

Concerte memorabile

Pe 8 octombrie 2011, cu ocazia inaugurării, pe Cluj Arena a susținut un concert formația germană de muzică rock Scorpions, în fața unui public de peste 40.000 de persoane, iar a doua zi, pe 9 octombrie, trupa Smokie a susținut de asemenea un concert. Acesta a fost startul unor concerte memorabile pentru publicul clujean și nu numai, de-a lungul anilor ce vor urma: Roxette (iulie 2012), Deep Purple (iunie 2013), UB40 (iunie 2013), evenimentul muzical Forza ZU (2014), UNTOLD Festival – Avicii, Armin van Buuren, David Guetta (2015).

Dotări și facilități:

– 30 020 locuri pe scaune (628 VIP clasa business, 745 VIP clasa standard, 86 de locuri High VIP și 30 de locuri pentru persoanele cu dizabilități)
pista de atletism cu 8 culoare, acreditată
– pista pentru antrenamente juniori, de 80 de metri
– 2 tabele de scor electronice (60 de metri pătrați fiecare)
– parcare subterană pentru peste 300 de masini
– nocturna terenului cu iluminare în patru trepte care oferă condiții optime pentru transmisii în format HD
– sistem de supraveghere video cu peste 100 de camere în toată incinta stadionului

Contact:
Localizare: Aleea Stadionului, nr. 2
Website
Facebook
Telefon: +40 364 403 184; +40 364 403 177
Email: [email protected]

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie