Cheile Dumitresei

Cheile Dumitresei, comuna Măguri-Răcătău

 

Cheile Dumitresei este o zonă peisagistică protejată din 1994. Accesul se poate face din defileul Someșului Rece, întorcându-ne pe drumul forestier sau pe vale până la colibele La Popi și Dumitreasa unde se află marcajul bandă galbenă.

Această formă de relief este rezultatul săpăturilor pârâului Dumitreasa, a cărui apă a format sectorul de chei cu un aspect foarte sălbatic datorită vegetației abundente, unde pot fi identificate plante precum urzicile și brusturii.

Pentru iubitorii de drumeții, această zonă este ideală. O potecă îngustă facilitează urcușul pe unul dintre versanți, iar de aici se deschide o panoramă chiar deasupra cursului părăului. Se pot observa și câteva cascade de mici dimensiuni care completează tabloul natural. De asemenea există și un traseu marcat de-a lungul firului apei. Plecarea se poate face din defileul Someșului Rece, iar drumul forestier duce până la cabanele Dumitreasa și la Popi.

Cheile Dumitresei sunt un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Măguri-Răcătău, click aici.
Multumim voluntarilor Rakosi Vasile, Vancea Laura și Popa Adrian pentru culegerea materialelor.

(sursa fotografie)

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie