Cascada Moara Dracului, comuna Poieni, judetul Cluj

Cascada Moara Dracului, comuna Poieni

 

La o distanță de aproximativ 15-20 km (traseu parcurs atât cu maşina, cât şi pe jos) față de Barajul Drăgan-Floroiu se află Cascada Moara Dracului, în masivul Vlădeasa, munții Apuseni. Traversezi barajul coborând, având în dreapta lacul şi în stânga muntele, până la coada sudică a lacului de acumulare. Drumul este accesibil cu maşina pe o distanţă de 15 km, este însă foarte rău şi cu serpentine. Până la cascadă mai sunt aproximativ 4 km de mers pe jos pe un minunat traseu montan marcat ca atare (cu o cruce albastră). Traseul începe lejer, dar încetul cu încetul devine tot mai abrupt. Ultima porţiune poate fi o adevărată provocare, fapt pentru care este recomandat să aveţi cel puţin bocanci adecvaţi pentru munte.

Efortul depus merită garantat. Splendida cascadă de 20-25 m înălţime, cu o cădere în două trepte, se remarcă prin frumuseţea ei sălbatică.

Cascada Moara Dracului este un obiectiv turistic inclus în proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Poieni, click aici.
Mulțumim voluntarilor Puiu Corina, Gavrilă Monica, Iulia Marc și Andreea Moldovan pentru culegerea materialelor și fotografilor Iosif Miclăuș, Mihai Bârsan, Precup Călin și Robert Igna pentru realizarea fotografiilor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie