Satul Alunișu, comuna Sancraiu, judetul Cluj

Biserica reformată din satul Alunișu, comuna Sâncraiu, judetul Cluj

Biserica reformată păstrează zidurile vechii biserici catolice, construită în 1273. Însă, odată cu timpul, i s-a schimbat și înfățișarea, trecând prin mai multe renovări: în 1690, 1728, 1897, iar în 1904 a fost reconstruit turnul.

Monument istoric, biserica are în interior amvonul, unde se țin predicile, și corul, realizate în secolul al XVIII-lea de renumitul tâmplar Lorenz Umling cel Bătrân, un meșter sas. Tavanul din lemn pictat de acesta este expus în Muzeul Etnografic din Budapesta.

Biserica Reformată din Alunișu este un obiectiv turistic inclus în proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Sâncraiu, click aici.
Mulțumim voluntarilor Petra Denisa Tcacenco, Huszar Bogdan și Căpuș Ciprian pentru culegerea materialelor, redactarea textelor și realizarea fotografiilor. 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole