Biserica de lemn din Cremenea, comuna Bobalna, judetul Cluj

Biserica de lemn din Cremenea, comuna Bobâlna, județul Cluj.

Datând din anul 1677, Biserica de lemn din satul Cremenea poartă hramul „Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil” și se află pe noua listă a monumentelor istorice. Pe clopot este gravat anul 1770, iar picturile interioare au fost realizate în tempera în anul 1758 – este necesară introducerea urgentă a acestora într-un program de conservare.

Deși biserica este bătrână și are mare nevoie de restaurări, aici se țin slujbe, duminică de duminică. Biserica are două toace, una de lemn și una de metal. Toaca de lemn se bate numai în postul mare, iar toaca de metal se bate în restul timpului.

Obiectivul turistic Biserica de lemn din Cremenea este inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Multumim voluntarilor Nora Fulger și Marino Dan Alexandru pentru culegerea materialelor si realizarea fotografiilor. 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole