Biserica de lemn din Bucea, comuna Negreni, județul Cluj.

Bisericile satului Bucea sunt considerate puncte de atracție pentru turiștii veniți aici.

Biserica de lemn cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, capodoperă a arhitecturii lemnului din Transilvania, este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj.

Biserica este aşezată pe dealul Gorhan, pentru a putea alarma pe săteni în caz de primejdii și pentru a fi ferită de inundaţii. Anul ridicării acesteia, încrustat în dreapta ușii, este 1791, fiind renovată în 1988. Pictura originală a fost refăcută în anul 1880 de către Dionisie Iuga şi se păstrează şi astăzi.

Biserica de lemn din Bucea, comuna Negreni, este obiectiv turistic inclus în proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Negreni, click aici
Mulțumim voluntarilor Adina Dana Gânscă, Cristina Trifan, Andreea Vatamanu și Surdu Alina pentru culegerea informatiilor, fotografii si text.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole