1/5 din 2 reviews
baile cojocna

Băile Cojocna reprezintă o stațiune balneo-climaterică situată la doar 25 km distanță de Cluj-Napoca, în comuna Cojocna.

Aflată lângă Pârâul Valea Sărată, stațiunea Băile Cojocna se află la o altitudine de 340 m și ocupă un spațiu care, încă din perioada ocupației romane, era destinat exploatărilor de sare. Pe locul acestora, s-au amenajat ulterior mai multe băi calde. Ocnele părăsite ale minelor de sare au fost atestate documentar încă din secolul al XII-lea, fiind folosite din perioada romanilor până în Evul Mediu. Deasupra acestor ocne părăsite, s-au format lacuri saline ale căror ape au dobândit proprietăți terapeutice.

În perioada contemporană, două dintre aceste lacuri, Lacul Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi. Pe lângă rolul de agrement, Băile Cojocna sunt recomandate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. În urma investițiilor din fonduri europene, stațiunea a fost recent modernizată.

Băile Cojocna pune la dispoziția vizitatorilor, atât pe perioada sezonului, cât și pe perioada în care Băile sunt închise, un restaurant unde aceștia pot servi o masă delicioasă, se pot bucura de Meniul Zilei sau pot savura o cafea, un ceai sau alte băuturi alături de prieteni. Totodată, restaurantul Băilor Cojocna stă la dispoziția clienților și pentru organizarea de evenimente.

Pe lângă lacurile cu proprietăți terapeutice, Băile Cojocna oferă și posibilitatea practicării de activități sportive, chiar și pe nocturnă. În incinta Băilor Cojocna există astfel două terenuri de tenis pe zgură și două terenuri artificiale de fotbal.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (2 voturi)
Rating1
1
De ce nu sunt comentarii?
De ce nu sunt comentarii?
Care este programul, si cate terase sau locuri de mâncat si alte activități in incinta statiunii, se mai poate intra inapoi daca ies pana la magazin, sau platesc un nou bilet. Dupa program gen dupa ora 20, se poate intra pt aerosol sau terase gratis? Exista reducere sau gratuitate pt persoane cu handicap? Va astept cu raspunsuri si alte detalii. Atunci cand o să vin o sa schimb steaua si o sa fac o recenzie cum trebuie, pana atunci aveti 1 stea pt ca inseamna ca imi stergeti si mie comentariul. Suntem in 2020.
1
Oltean Tana
Dezamagire
Anul acesta am ajuns la baile Cojocna doar in luna august (obisnuiam in ultimii ani ca de la sfarsitul lunii mai sa ma tot duc) . Auzisem de la altii cat de tare a decazut statiunea si ma gandeam...cat de tare se poate deteriora de anul trecut. Foarte tare, pe plaja murdarie hartii ramase din ziua precedenta, pontonul plin de mal si rupt pe alocuri, dusurile acoperite cu o prelata ca sa nu se vada lemnul stricat... pe scurt lipsa de inters si delasare...lasa ca merge si asa...rusine, rusine, rusine.
Scrie o recenzie

Ultimele Articole