5/5 din 2 reviews
atelier pastel cluj

Atelier Pastel, un spațiu în care îți (re)descoperi creativitatea | #ClujulVăzutAltfel

Pe o străduță liniștită a Clujului, unde aerul de vacanță se prelungește parcă infinit, găsim Atelier Pastel Cluj, un spațiu creativ deosebit în care adulții, copiii și adolescenții își lasă imaginația să zburde în voie.

Atelierul, aflat pe str. Franz Liszt, nr. 4, își propune să vină în întâmpinarea celor aflați în căutarea propriului simț artistic. Potențialul creativ și aptitudinile artistice pot fi descoperite, îndrumate, dezvoltate. Atelier Pastel reușește să facă acest lucru prin prisma activităților desfășurate:

#1 Cursuri de artă plastică pentru copii (5-11 ani)

„Fiecare copil este un artist. Problema este… cum să rămâi artist după ce crești.” – Pablo Picasso

În cadrul cursurilor de artă plastică pentru copii, aceștia se pot familiariza cu diverse tehnici creativ-artistice, cu tehnici de pictură, desen, modelaj, colaj, precum și cu noțiuni de istoria artei și teoria artei. Activitățile se desfășoară într-un cadru ludic, ca o joacă în care scopul este acela de a explora teme și materiale diferite. Copiii vor învăța astfel noțiuni artistice elementare: contur, formă, culoare, textură, utilizând creionul, cărbunele, marker-ul, acuarela, tempera, vopseaua acrilică, lutul, plastilina sau pastelul.

Cursurile se desfășoară pe durata anului școlar, în 3 module principale. Fiecare modul cuprinde aprox. 8-12 săptămâni, iar ședințele se țin o dată / săptămână (aprox. 1h30min), fiecare săptămână având o tematică specială, cu accent pe anumite tehnici: pictură, desen, modelaj lut, papier-mache etc.


Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0749 842 558, în orice moment al anului școlar. Prețul unei ședințe este de 40 lei, cu materiale incluse. Înscrierea se face pentru câte un modul (8-12 săptămâni), iar pentru frați/surori se aplică reduceri.

atelier pastel cluj

#2 Cursuri pentru copii 10-14 ani

Copiii și adolescenții cu vârste între 10 și 14 ani pot participa de asemenea la cursurile Atelier Pastel. Cursurile de artă plastică pun accent pe grafică și pictură, iar atelierele au menirea de a le dezvolta copiilor și adolescenților atât abilitățile, cât și creativitatea și imaginația. Prețul unei ședințe este de 40 lei / copil (materialele sunt incluse parțial).O ședință durează 2 ore.

Similar, pentru înscrieri și detalii » 0749 842 558.

atelier pastel cluj

#3 Școala de vară pentru copii (5-14 ani)

Pe timp de vară, când principalele activități ale copiilor sunt cele de relaxare, distracție și aventură, Atelier Pastel asigură un cadru plăcut și distractiv, în care aceștia se pot implica în activități și provocări artistice, jocuri, proiecte și idei inedite și amuzante.

Școala de vară pentru copii are loc în acest an începând cu 15 iunie, până la finalul lunii iulie, cu posibilitate de prelungire până în 15 august, la Atelier Pastel. Înscrierile se fac pe săptămâni, iar o activitate durează o oră și jumătate.

Activitățile se vor desfășura în grupe de câte 12 copii, astfel:

 • de la orele 09:00 și 10:45 – copii cu vârsta 5-11 ani
 • de la ora 12:45 – copii cu vârsta 10-14 ani

În funcție de numărul de cereri, vom putea organiza și grupe care să participe la cursuri după-amiază.

Programul de activități cuprinde activități precum pictura, modelaj lut, colaj, textile, papier mache etc

Prețuri:

 • 200 lei/ săptămână
 • Reduceri dacă participă frați/surori: 175 lei/saptămână/persoană

atelier pastel cluj

#4 Ateliere pentru adulți

Activitățile dedicate adulților și adolescenților se desfășoară ocazional, sub forma unor workshop-uri de câte 2-4 ședințe, acestea fiind anunțate în prealabil pe pagina de Facebook Atelier Pastel. 

De asemenea, atelierele de creație și relaxare pot fi organizate și la cerere, pentru grupuri de 3-5 persoane.

Prețuri:

 • Atelier pictură după model sau pictura intuitivă:  1 ședință – 100 lei; 2 ședințe – 160 lei;
 • Atelier ceramică: 1 ședință – 100 lei; 3 ședințe – 240 lei;
 • Atelier confecționare abajururi lămpi: 3 ședințe – 180 lei;
 • Atelier pictură icoane pe sticlă: 1 ședință – 100 lei; 2 ședințe – 160 lei;
 • Atelier confecționare bijuterii textile: 1 ședință – 100 lei; 2 ședințe – 130 lei;
 • Atelier motive florale în ipsos: 1 ședință – 100 lei;
 • Atelier împletituri macrame: 1 ședință – 100 lei; 2 ședințe – 135 lei;
 • Atelier împâslire lână – confecționare jucării mici: 1 ședință – 75 lei;
 • Atelier pastel pe carton colorat: 1 ședință – 100 lei.

Cursurile se adresează tuturor celor vor să-și descopere și să-și dezvolte creativitatea și imaginația, să afle mai multe despre tehnicile artistice de lucru sau pur și simplu să se relaxeze și să-și petreacă timpul într-un mod inedit și plăcut.

Tip de activități: modelaj ceramică, pictură intuitivă, pictură icoane pe sticlă, confecționare abajur lămpi, tehnici mixte de pictură.

atelier pastel cluj

Nu sunt necesare cunoștințe sau abilități artistice, iar în funcție de solicitările celor interesați, Atelier Pastel Cluj poate organiza și alte tipuri de cursuri. Numărul minim de participanți este de 5 persoane, iar numărul maxim: 14-15 persoane.

#5 Alte activități artistice tematice

Coloratul atelier de pe str. Franz Liszt a devenit însă mai mult decât un spațiu dedicat cursurilor.

Noțiunea de team building primește o cu totul altă valență când te imaginezi pictând sau modelând lut alături de colegii de birou. Un mod creativ de a vă cunoaște mai bine și de a interacționa unii cu alții altfel decât în mod obișnuit.

Desigur, Atelier Pastel găzduiește petreceri pentru copii și adulți, evenimente private cu activități artistice, precum și, la cerere, activități artistice concepute în mod special pentru familii.

Cât de multă culoare, artă, relaxare, imaginația și creativitate ascunde Clujul pe străzile-i sale! Vă recomandăm cu drag o vizită la Atelier Pastel Cluj 🙂

atelier pastel cluj 8

Date de contact Atelier Pastel Cluj:

Adresa: str. Franz Liszt, nr. 4, Cluj-Napoca
Telefon: 0749 842 558
E-mail: [email protected]
Website
Facebook

 

Informatii de contact

Numele locatiei: Atelier Pastel, un spațiu în care îți (re)descoperi creativitatea | #ClujulVăzutAltfel
Contact: E-mail Website Facebook
Adresa: Str. Franz Liszt, nr. 4, Cluj-Napoca
Telefon: +40 749 842 558
Locație: Încărcați harta

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (2 voturi)
Rating5
5
Iulia Marc
5
Tatiana Laura Bulboaca
Scrie o recenzie

Ultimele Articole