1/5 din 2 reviews

Primăria Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca este situată pe Calea Moțiilor, numarul 3, în centrul orașului. Impunătoarea clădire a Primăriei Cluj-Napoca a fost ridicată la cumpăna anilor 1900, de către firma lui Benedek Endstrasser, după un proiect al arhitectului Alpár Ignác (1855-1928). Un foarte cunoscut arhitect din acea epocă. În anul 2016 a fost finalizată reabilitarea turnului Primăriei, care din trei în trei ore ne încântă urechile cu Rapsodia română a lui George Enescu.

Foto: Lorand Pleiner

Trebuie să distingem între : Primărie ca sistem de administrare a serviciilor publice la nivelul unitații administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Instituția Primarului, care are autoritate administrativă, și efectiv clădirea primariei. Administrația publică în unitățile administrativ-teritoriale se organizează și funcționează în temeiul principiilor autonomiei locale, a descentralizării serviciilor publice, a eligibilității autorităților administrației publice locale. A legalității și al consultării cetățenilor în soluționarea problemelor locale. Autoritățile administrației publice locale au dreptul și capacitatea de a soluționa și gestiona, în numele și în intresul colectivităților locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condițiile legii.

Foto: asm359

Primarul îndeplinește o funcție de autoritate publică, asigurând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. A prevederilor Constituției, precum și punerea în aplicare a legilor, a decretelor președintelui României, a hotărârilor și ordonantelor Guvernului, a hotărârilor Consiliului Local. De asemenea, dispune măsurile necesare și acordă sprijin pentru aplicarea ordinelor și instrucțiunilor cu caracter normativ ale miniștrilor. Ale celorlalți conducători ai autorităților administrației publice centrale, ale prefectului, precum și ale hotărârilor consiliului județean, în condițiile legii.

 

Informatii de contact

Numele locatiei: Primăria Cluj-Napoca
Contact: Website Facebook
Adresa: Calea Motilor nr. 3, Cluj-Napoca
Telefon: 0264-596 030   / 0264 984
Orar: Luni: 8.30 – 16.30
Marti: 8.30 – 16.30
Miercuri: 8.30 – 16.30
Joi: 8.30 – 18.30
Vineri: 8.30 – 16.30
Sâmbătă: închis
Duminică: închis
Locație: Încărcați harta

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (2 voturi)
Rating1
1
Ssrbu
Buna ziua.
De ce doar in București se acorda bani pentru aparate dentare fixe și mobile la copii peste 7 ani? Costul aparatelor dentare este foarte mare și părinții nu își permit să dea 1000 lei și peste, sa îl poarte un an, doi și apoi să cumpere altul. La fel și școala se zice că este gratuita, că primesc ghiozdane cu rechizite ceea ce nu este adevărat. Cantina o știm, semi internat îl plătim, caietele auxiliare, culegerile, toate cele necesare fiecărei clase trebuie cumpărate, iar alocația 150 lei nu acoperă, nu este suficientă. Mulțumesc.
1
Adriana
Stațiile de autobuz murdare
Am rugămintea ca stațiile de autobuz sa fie spălate periodic cu detergent mai ales asfaltul. Mi se face greata când vad cum stam în mizerie în orașul Cluj care este foarte lăudat din mai multe puncte de vedere.
Scrie o recenzie