5/5 din 1 review
Opera Națională Română Cluj

Opera Națională Română Cluj

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca s-a infiintat in 18 septembrie 1919 la initiativa Consiliului Dirigent (organ instituit pentru administrarea Transilvaniei). Edificiul Operei Naţionale Române şi al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca face parte din patrimoniul cultural naţional, fiind clădire monument istoric şi de artă, în atenţia UNESCO pentru monumentele special protejate.

De la înfiinţare şi până în prezent, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj au fost prezentate peste 200 de titluri de operă, operete şi balete din repertoriul universal, demonstrând o largă deschidere spre toate şcolile şi stilurile, precum şi peste patruzeci de creaţii româneşti multe în premieră absolută – culminând cu OEDIP de George Enescu şi MEŞTERUL MANOLE de Sigismund Toduţă.

Prin turneele sale în Italia (22 de turnee începând din anul 1971), Olanda (11 turnee începând din anul 1994), Germania, Belgia, Luxemburg, Austria, Anglia, Elveţia, Turcia, Franţa (5 turnee ale Ansamblului de Balet), la Seul şi în Spania (2 turnee) sau mai vechile turnee de mare prestigiu în Bulgaria, la Kiev sau ex-Cehoslovacia, colectivului Operei clujene i-au fost recunoscute de fiecare dată, valoroasele calităţi şi potenţialul artistic excepţional.


În ziua de azi, Opera Naţională Română Cluj-Napoca este considerată, pe bună dreptate, o adevărată şcoală a cântului. Este locul în care au debutat artişti de renume internaţional precum Angela Gheorghiu, Alexandru Agache, Carmen Oprişanu, Simona Noja, Nicoleta Ardelean, George Petean, Tatiana Lisnic, Marian Pop, Mihai Zamfir, Corina Circa, nume sonore care fac cinste Operei Naţionale Clujene evoluând pe marile scele ale lumii.

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca este o instituţie culturală de rang european, afirmată drept contributor valoros al culturii române şi scenă care a susţinut şi promovat o întreagă galerie de artişti de excepţie, ce au dezvoltat ulterior cariere de notorietate şi apreciere universală. Ea se regăseşte în rândul principalilor promotori ai valorilor lirice şi coregrafice universale, realizând producţii artistice valoroase, de adresabilitate locală, regională, naţională şi internaţională, în beneficiul iubitorilor genului şi publicului în general.

Situata in zona centrala a orasului, in aceeasi cladire cu Teatrul National ,,Lucian Blaga”, de-a lungul anilor, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca a gazduit peste 200 de titluri de opera, balete si operete, cat si o multime de concerte si alte evenimente culturale.


Contact:

Adresă: Piața Ștefan cel Mare nr. 24, Cluj-Napoca
Telefon: (+40) 264-597.175
E-mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/operacluj

Simplu si rapid, pe Cluj.com găsiti informatiile de care aveti nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutătile, vă invităm să ne urmăriti si pe Facebook

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Lara
lol
nice site
Scrie o recenzie