muzeul etnografic al transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Infiintat in anul 1922, Muzeul Etnografic al Transilvaniei este atat primul muzeu etnografic din Romania, cat si primul muzeu romanesc proiectat pe baza unui program stiintific. Campaniile de cercetare realizate in 1922-1923 au dus la achizitionarea, ca materiale etnografice, a 1230 de obiecte si la realizarea a 160 de fotografii, acestea constituind in anul 1923 si prima expozitie etnografica permanenta a muzeului.

Incepand cu anul 1957, Muzeul Etnografic al Transilvaniei – sediul sau administrativ si sectia pavilionara – functioneaza in cladirea istorica ,,Reduta”, de pe strada Memorandumului nr. 21. Cladirea are o istorie veche, gazduind de-a lungul timpului evenimente semnificative pentru dezvoltarea actualei societati clujene.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei dispune, pe langa valoroasele artefacte, si de o arhiva audio-vizuala, (fototeca, videoteca, arhiva de negative si diapozitive), o arhiva documentara, precum si de o biblioteca ce numara peste 14 000 de volume si periodice de specialitate, care pot fi consultate pe loc – cu aprobarea conducerii.

Artefactele, in numar de 41 542, sunt originale si dateaza inca din secolul al XVII-lea, provenind in mare parte din mediul rural transilvanean, surprinzand ambianta culturala a principalelor etnii din Transilvania.

Actuala expozitie permanenta a muzeului, intitulata ,,Cultura populara din Transilvania – sec. XVIII – XX”, reconstituie prin artefactele expuse, un univers rural complex, dinamic, armonios, intercultural ce poate fi regasit bine conservat si in zilele noastre in anumite zone ale Transilvaniei.

Pe langa sectia pavilionara, gazduita in Palatul Reduta de pe Memorandumului 21, Muzeul Etnografic al Transilvaniei include si o sectie in aer liber. Este vorba despre Parcul Etnografic National Romulus Vuia, care este si primul muzeu in aer liber din Romania, infiintat la 1 iunie 1929.

Contact Muzeul Etnografic al Transilvaniei:
Adresa: Str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca
Telefon: 0783005146
E-mail: [email protected]
Web: www.muzeul-etnografic.ro
Facebook: facebook.com/muzeul.etnografic.al.transilvaniei
Program: Miercuri – Duminica: 10:00-18:00 (ultima intrare la ora 17:00)

Contact Parcul Etnografic National Romului Vuia
Adresa: Str. Taietura Turcului / Aleea Muzeului Etnografic
Telefon: 0783005146
Orarul Parcului se va schimba odată cu schimbarea orei (de vară – în martie, de iarnă – în octombrie). Acest lucru va fi valabil în fiecare an!
Orar de vară: miercuri-duminică 10-18 (ultima intrare la ora 17)
Orar de iarnă: miercuri-duminică 9-16 (ultima intrare la ora 15)

Pret bilete Muzeu & Parc:
Tarif întreg: 6 lei/persoană
Tarif redus (preşcolarii, elevii şi studenţii pe baza legitimaţiei vizate la zi, pensionarii): 3 lei/pers
Beneficiază de scutiri de la plata tarifelor de intrare: persoanele cu dizabilităţi, copiii instituţionalizaţi, posesorii cardului ICOM, angajaţii muzeelor din ţară, pe baza legitimaţiei vizate la zi.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole

Ziua Pasarilor

Ziua Pasarilor la Cluj Napoca În ultimii 20 de ani,…