Muzeul de Istorie al Universitatii UBB

Muzeul de Istorie al Universitatii UBB

Muzeul de Istorie al Universitatii UBB numara in prezent peste 1000 de piese (documente originale si in facsimil, fotografii, carti postale, diferite aparate stiintifice, medalii, publicatii ale profesorilor universitari, etc.). Cu ajutorul acestora este reconstituita evolutia tuturor colegiilor, facultatilor si universitatilor care au existat succesiv in Cluj-Napoca, din secolul al XVI-lea si pana astazi. Muzeul este structurat in cateva compartimente, anume:

  • Expoziţia permanenta, care prezintă istoria universitatii clujene, secolele XVI-XX.
  • Salile de expozitii temporare. Aici se desfasoara toate evenimentele si proiectele temporare ale Muzeului
  • Biblioteca de specialitate, la care pot avea acces, la cerere, toate categoriile de persoane (cercetători, doctoranzi, etc.) interesate de domeniul istoriei universitatilor si a istoriei stiintei, pe plan local, national si international.

Muzeul de Istorie al Universitatii organizeaza gratuit ghidaje tematice si pe grupe de vârstă, in mai multe limbi (romana, maghiara, franceza si engleza). La cerere, personalul muzeului ofera publicului interesat de problematicile istoriei universitatilor si istoriei intelectualilor asistenta de specialitate (indrumari bibliografice, consultarea colectiilor muzeului, etc.). Colectii:


  • colectii fotografice
  • colectia de carti postale
  • colectia de documente academice
  • colecia de instrumente stiintifice
  • colectii de medalii, sigilii si insigne cu tematica universitara
Orar:

Luni-Vineri: 09:30-13:30
In afara programului se pot organiza vizite pentru grupuri, cu planificare in avans.

Tarif normal intrare: 6 lei (adulti), 3 lei (elevi, copii, pensionari), 12 lei pentru familii cu 2-5 membri.
Accesul este gratuit pentru studentii si angajatii U.B.B., pe baza carnetului de student si a legitimatiei de serviciu.Adresă: Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 4 (parter), Cluj-Napoca.
Persoană de contact: C.S. II dr. Ana-Maria Stan, [email protected]

Website

Telefon: +40 264 591 471

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole