Lacul Tarnița Cluj

Lacul Tarnița, județul Cluj

Lacul Tarnita Cluj este un lac de acumulare care se gaseste intre comunele Rasca, Marisel si Gilau (judetul Cluj), la vest de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafata de cca. 215 ha si o lungime de peste 8 km si o adancime maxima de peste 70 de metri, lacul Tarnita este una din cele mai apreciate zone turistice din judetul Cluj. Este alimentat de apele Vaii Somesul Cald (unul din afluentii Somesului Mic).Lacul Tarnita este un baraj in arc, construit in anul 1974, cu o inaltime de 97 m, cu o lungime a coronamentului de 237 m, care permite un debit deversor de 850 mc/s, avand ca principal scop producerea de energie electrica.

Primele grupuri energetice ale hidrocentralei Tarnita au fost puse in funcțiune in iunie 1974, cu o putere de 45 MW.

In data de 7 mai 2009, la barajul lacului de acumulare Tarnita au fost date in functiune doua microhidroagregate echipate cu turbine Francis, fiecare dine ele avand o putere de 800 kW.

Principalele activitati desfasurate pe lac sunt pescuitul, schi-ul nautic, inotul, plimbarile cu barca sau jetski-ul. Majoritatea se desfasoara in cadru neorganizat, ca si activitati de petrecere a timpului liber. Totusi exista si asociatii cu profil sportiv care organizeaza periodic concursuri de inot (vezi Traversarea Tarnitei) sau pescuit sportiv. (sursa)Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie