Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.
Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare.
Grupul PONT este o asociere civila a unui grup de tineri, care doresc sa contribuie semnificativ la dezvoltarea regionala și instituționala a țarii, utilizand expertiza și experiența vasta in monitorizarea, redactarea si managementul proiectelor, acumulata in parcursul celor 10 ani de activitate in domeniu. In vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acorda o prioritate speciala utilizarii instrumentelor tehnologiei informatiei si exploatarii oportunitatilor pe care le ofera aceasta precum si a valorificarii mostenirii culturale a comunitatilor.
Pe langa realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, colaboram cu un numar semnificativ de intreprinderi, institutii și organizatii civile, in toate aspectele esențiale ce conduc la dezvoltarea localitatilor si regiunilor Transilvaniei, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare.
Activitatea Grupului PONT a cunoscut in 2011 o semnificativa crestere atat din punct de vedere al numarului si tipurilor de proiecte cat si din perspectiva dezvoltarii si consolidarii institutionale.
Din punct de vedere al proiectelor am reusit sa stabilim mai multe principii de dezvoltare si initiere care vor fi pilonii de baza si pentru activitatile din anii urmatori. Astfel:
• parteneriatele intersectoriale contribuie la o mai buna integrare si la o creare a unor sinergii a demersurilor unor organizatii noi sau consolidate. Credem ca rezultatul combinat, crearea unor retele inersectoriale, aducerea expertizei din diferite domenii pentru atingerea unor obiective economice si sociale contribuie la o mai eficienta dezvoltare locala si regionala;
• gandirea strategica pe termen mediu pusa in practica prin activitati operationale planificate anual (in cazul proiectelor multianuale) contribuie la formarea mai eficienta a viziunii unor comunitatii asupra viitorului mai indepartat dand o directie clara dezvoltarii;
• utilizarea tehnologiei informatiei in activitati este un element benefic din mai multe puncte de vedere (imbunatatirea raportului cost-beneficiu, comunicare si colaborare mai eficienta, vizibilitate, arhivarea activitatilor). Vom continua exploatarea la maximum a acestor posibilitati contribuind la crearea societatii informationale romanesti.
Pe langa initierea unor noi proiecte si demersuri am continuat proiecte pornite mai mult, astfel GRANTURI.RO a informat in continuare companiile private, institutiile publice, organizatiile neguvernamentale si persoanele fizice despre oportunitatile de finantare si burse existente, comunitatea noastra online ajungand la peste 9.300 utilizatori. Totodata am facut pasi importanti catre grupurile noastre tinta prin informarea si prin intermediul retelelor de socializare.
Principalele proiecte ale Grupului PONT?
INITIATIVA CLUJ2020, realizat in parteneriat cu Fundatia AltArt a contribuit prin expertiza sa la fundamentarea profesionala si structurala a Asociatiei Cluj2020, entitatea juridica initiata de Municipalitatea Cluj-Napoca si bazata pe un larg parteneriat interinstitutional si intersectorial care va oferi cadrul juridic pentru pregatirea si eventuala organizarea a programului Cluj 2020 – Capitala Culturala Europeana.
PROGRAMUL CASTEL IN TRANSILVANIA are obiectivele de realizare a unei analize profunde cu privire la situatia juridica, administrativa si functionala a castelelor din Transilvania; de dezvoltarea si implementarea unor solutii sustenabile pentru reabilitarea castelelor si punerea lor in circuitul economic-social; de creare a premiselor necesare organizarii de resurse pe termen mediu lung pentru restaurarea si valorificarea economica si sociala precum si de creare a unei viziuni si strategii integrate pe termen mediu si lung pentru valorificarea potentialului castelelor din Transilvania.
Prin Initiativa YOUTH@CLUJ-NAPOCA 2020 – Cluj-Napoca pentru Capitala Europeana a Tineretului Grupul PONT a realizat cu Municipiul Cluj-Napoca si cu peste 75 de organizatii cel mai amplu plan de program local in domeniul tineretului, si astfel Cluj-Napoca si-a depus candidatura pentru titlul de capitala europeana a tineretului. Acest plan contine un capitol SHARE CULTURE si un capitol SHARE SPACE. Ambele prioritati contin proiect culturale organizate intr-un portofoliu de proiecte coerent si concis.
Contact
Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 5 ap. 14
Fax: +4 0364 81 99 04
E-mail: [email protected]
Informatii de contact
Numele locatiei: | Grupul PONT |
---|---|
Contact: | |
Adresa: | Bulevardul 21 Decembrie 1989, Cluj-Napoca |
Locație: | Încărcați harta |