facultatea de teatru si televiziune cluj

Facultatea de Teatru si Televiziune Cluj

Facultatea de Teatru si Televiziune a fost înfiinţată în 2005, după 14 ani de funcţionare ca secţie în cadrul Facultăţii de Litere. Specializărilor iniţiale în Arta Actorului, Regie de Teatru şi Teatrologie (liniile română şi maghiară) s-a adăugat ulterior o specializare în Cinematografie, Fotografie, Media. În prezent facultatea este structurată în 3 departamente: Teatru, Cinematografie şi Media şi cel Maghiar de Teatru. Oferta educaţională include şi studii masterale şi de doctorat. Colectivul de cadre didactice reuneşte teoreticieni şi practicieni de prestigiu naţional şi internaţional.

Centrul de Cercetare și Creație în Teatru, Film și Media „Vlad Mugur”

Misiunea Centrului de cercetare şi creaţie în teatru, film şi media este aceea de a dezvolta, prin lucrări de tip academic dar şi prin creaţii artistice de tip experimental, noi direcţii în cîmpurile specifice domeniilor subsumate, dar şi – în acord cu tendinţele actuale ale domeniului umanist –  de a regândi relația dintre cercetarea fundamentală și aplicativă și creația artistică. Încă de la înființare (2007) Centrul a promovat constant proiecte de cercetare şi creaţii inter şi transdisciplinare, bazate pe modele novatoare de analiză şi gîndire critică, a căror ţintă primordială este reorientarea creaţiilor artistice către viaţa socială în ansamblul ei.


La Gala Uniter 2014, Premiul special pentru teatru-dans a fost acordat Andreei Gavriliu şi lui Ştefan Lupu pentru Zic Zac, spectacol de teatru-dans. Cei doi interpreti (Andreea Gavriliu fiind si autoarea spectacolului) sunt absolventi ai facultatii, promotia 2008.

Iulia Matei, Cristina Groșan și Cristina Haneș, absolvente ale specializării Cinematografie-Fotografie-Media, promoția 209-2013, au fost premiate în cadrul ceremoniei festive a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a XIII-a. Iulia Matei a câștigat un Grant în valoare de 3000 de euro, sprijin din partea Transilvania Film Festival Fund (TFFF) destinat finalizării documentarului Fifteen Zero Thirty Three. Cristina Groșan, absolventă CFM în 2009 a câștigat în cadrul Premiilor Transilvania Film Festival Fund cu proiectul Opening un grant în valoare de 3000 de euro (servicii de postproducție) oferite de Digital Cube. Cristina Haneș a obținut o Mențiune specială în cadrul Competiției Locale, în valoare de 300 de euro, oferit de Fabrica de Pensule, pentru documentarul Veghe, pe care l-a realizat ca proiect de licență.

Scurtmetrajul Tatăl nostru, în regia absolventului CFM Sergiu Lupșe, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film de ficțiune, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Filmul de Piatră, desfășurat între 30 august și 1 septembrie, la Piatra Neamț și la Piatra Fântânele. Producția a fost realizată în cadrul Taberei de Dramaturgie a Cotidianului, ediția 2013, și îi include în echipa de producție, ca scenariști, pe Claudia Negrea și Adrian Cârlugea, absolvenți ai specializării Filmologie. Din distribuție fac parte Raluca Eremei, Lucia Mărneanu și Adrian Sitaru. Tatăl nostru a mai participat la competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF,  la Festivalul de Film Studențesc FFEST și a fost selectat în prima competiție românească la Festivalul Internațional de Film Next.



Contact:

Adresă: Str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, Cod poștal: 400084, Cluj-Napoca, România

Telefon: +40 264 590066

E-mail: [email protected]

Web: teatrutv.ubbcluj.ro

Facebook: www.facebook.com/teatrutvcluj

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie