facultatea de litere cluj ubb

Facultatea de Litere UBB.

Situata pe strada Horea, nr. 31, Facultatea de Litere este o institutie de invatamant superior de profil filologic din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Facultatea isi are originile in Colegiul Iezuit intemeiat la Cluj in secolul al XVI-lea.

In anul 1919 Facultatea de Litere si Filosofie a fost una dintre cele 4 facultati ale Universitatii Regele Ferdinand. Dupa razboi a functionat sub numele de Facultate de Filologie iar dupa 1989 isi reia numele de Facultatea de Litere.

Facultatea de Litere pregateste specialisti in variate domenii: Limbă şi literatură, Limbi moderne aplicate, Etnologie, Studii culturale etc.Cercetare
Un accent deosebit se pune pe cercetarea ştiinţifică. Aceasta este axată pe problemele limbii, lingvisticii, ale literaturii sau ale etnologiei. Cadrul instituţional al acestei cercetări ştiinţifice cuprinde colectivele de catedră, grupuri de catedre, colective interdisciplinare, proiecte de rang naţional şi internaţional. În vederea facilitării activităţii de cercetare sunt găzduite în incinta facultăţii 8 secţii ale Bibliotecii Centrale Universitare şi alte 16 biblioteci independente, afiliate catedrelor sau centrelor culturale ori centrelor de studii.

Relaţii internaţionale
Facultatea de Litere se numără printre facultăţile cu cele mai multe şi substanţiale contacte cu alte facultăţi şi instituţii academice din ţară şi străinătate. Colaborarea cu instituţii similare de prestigiu pe plan internaţional vizează organizarea în comun de programe de studii, derularea de proiecte de cercetare, mobilităţi pentru cadre didactice şi studenţi, acţiuni de compatibilizare a curriculei. Facultatea participă la acţiunile derulate în cadrul programelor europene SOCRATES ERASMUS şi asigură echivalarea rezultatelor obţinute de studenţi la facultăţile partenere.


Detalii: 
http://lett.ubbcluj.ro/

Contact: 
Tel.: +40-264-53.22.38
Fax: +40-264-43.23.03
[email protected]

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie