diesel club

Diesel Club din Cluj Napoca, se afla in centrul istoric si cultural al orasului , respectiv in Piaţa Unirii la numarul 17.

Diesel Club, denumit la origine „Diesel Jazz Bar”, s-a nascut in 01.01.1996. Spatiul era o veche pivnita de vinuri(datata 1460), care apartine Parohiei Romano-Catolice, Arhiepiscopul locuind chiar deasupra cafenelei.

Amenajat initial de un grup de asociati intr-un stil apropiat pub-urilor, localul si-a schimbat incepand cu luna mai 1996, proprietarul si denumirea, devenind Diesel Club. Noul proprietar, Mircea Buteanu, a adus unele modificari de amenajare si dotare localului, dar mai ales l-a propulsat in viata orasului, clubul devenind in scurt timp cel mai important local din oras.

Initial clubul a promovat exclusiv muzica jazz si blues, dar ulterior a diversificat genurile. In Diesel a concertat toata “floarea cea vestita” a muzicii romanesti (Iris, Holograf, Stefan Banica Jr., Directia 5, Vama Veche, Harry Tavitian, Johhny Raducanu si multi altii). Apogeul celor peste 300 de concerte a reprezentat-o recitalul legendarilor Smokie de la sfarsitul anilor ’90. Numeroasele concerte live, festivalurile de jazz, spectacolele de cafe teatru, expozitiile de fotografie, pictura si sculptura, diversele evenimente mondene, petrecerile tematice si multe alte genuri de evenimente au facut din Diesel Club un spatiu complex, mult mai mult decat un simplu club, devenind astfel locul cel mai indragit pentru o intreaga generatie de tineri clujeni.


Dupa 9 ani de existenta, odata cu schimbarea generatiilor si a stilului de viata, s-a simtit nevoia unei schimbari a clubului atat ca amenajare, cat si ca gen de muzica si evenimente. Schimbarea ambientala a coincis si cu stilul de muzica promovat. La redeschidere, invitatul Ravin, rezident la Buddha Bar din Paris, a marcat noul trend muzical din Diesel – “club music”, un house lejer cu influente de  jazz si funk.

Localul este structurat pe 3 niveluri cu trei functiuni si amenajari diferite. Terasa de peste 120 de locuri, este una dintre cele mai populate din oras. Situata in km 0 al Clujului ofera privelistea splendida a Bisericii Sf. Mihail si statuii lui Matei Corvin, monumente simbol ale orasului.

La parter se gaseste o mica cafenea ( 30 locuri), amenajata in stil vienez, cu tavanul imbracat in foita de aur, cu scaune si bancheta de piele, cu pardoseala din granit si placi masive de alama.

Primul nivel subteran, ofera un spatiu de liniste denumit „lounge”. Sala alba isi schimba in permanenta culoarea printr-un sistem de lumini. Este locul unde se servesc cele mai rafinate bauturi si unde clientii pot sa stea la o poveste feriti de agitatia din jur. Bauturile de baza sunt scotch-urile vechi de malt, cognac-urile rafinate si romurile de colectie.Cand, in sfarsit, ai coborat la ultimul nivel, descoperi „clubul” asa cum trebuie sa fie un club in adevarata acceptiune actuala a cuvantului. Candelabre din cristal de Bohemia, oglinzi imense, muzica rafinata, totul iti da senzatia ca luxul si exclusivitatea au ajuns in sfarsit la tine.


Contact Diesel Club:

Adresa: Piata Unirii 17 Telefon: 0730 083 880 sau 0264 439043

Program Diesel Club: Luni- Joi: 08.00 – 01.00 Vineri, Sambata: 08.00 – 05.00 Duminica: 08.00 – 01.00

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie