Depozitul de Filme

Depozitul de Filme

Există un loc în Cluj unde filmele se văd altfel, cadru cu cadru, într-o dezordine care te face curios să sapi după filmul tău preferat, fiindcă ai mari şanse să îl găseşti. E un loc părăsit care aştepta să fie descoperit şi care, de aproape 2 ani a căpătat o nouă dimensiune. Este vorba despre un fost depozit al RADEF Româniafilm. Se face remarcat printre sutele de clădiri părăsite de la periferia Clujului  şi are potenţialul unui spaţiu alternativ de cultură urbană.

Mormanul de peliculă se vede din stradă, iar pe măsură ce te apropii, observi cum pavează o cărare cinematografică de jur împrejur. Întreaga curte este locuită de filme care fie atârnă ceremonios prin copaci şi ferestre, fie acoperă podeaua, ca un covor gata să îţi înşface picioarele cu fiecare pas pe care îl faci. Prima bucată de peliculă pe care am ridicat-o de pe jos era cu o scenă acvatică. Nu am recunoscut filmul, însă, puţin mai în faţă, am găsit cutia în care a fost cândva rola unui film nu foarte vechi – “Acasă la Coana Mare”. De aici şi până la “Pianistul”, “Harry Potter”, “Pisică albă, pisică neagră”, “Star Wars: Revenge of the Sith”, “Lord of The Rings: The Return of the King” sau “American Pie” nu au mai fost decât câţiva paşi.

Muntele de role de film derulate la baza clădirii, serveşte drept loc de aterizare pentru un grup de pasionaţi de parkour, iar inscripţia iniţială cu Partidul Comunist Român care încă mai era vizibilă la sfârşitul lunii mai, a fost acoperită de curând cu nişte desene colorate, mai stângace.

sursa text

fotografi: Marius Neag si Irina Iacob

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie