Cinematograful Arta, Cluj-Napoca

Cinematograful Arta, Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai ,,misterioase” cinematografe clujene este Cinema Arta.

În anul 2013 s-au implinit 100 de ani de la deschiderea Cinematografului “Arta” din Cluj. Clădirea Sebestyen, de pe strada Universității 1-3, a fost în așa fel concepută de la bun început încât să găzduiască și un cinema. Pe atunci se numea “Select”, iar de-a lungul timpului a avut mai multe denumiri.

Foto: Cristina Pavelean 

“S-a numit Select în perioada interbelică, până în anii ‘48, după aceea s-a numit Maxim Gorki, apoi Tineretului și Arta”, spune Ucu Bodiceanu, cel care a pregătit o expoziție cu cinematografele vechi ale Clujului.
Producătorul de film Janovics Jeno a fost printre primii administratori ai cinematografului, până la sfârșitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. în regimul comunist, naționalizarea cinematografului nu a însemnat și inchiderea lui, astfel că a continuat să funcționeze neîntrerupt.

Cinematograful Arta își redeschide porțile în zilele marilor festivaluri: TIFF, Comedy Cluj sau Zilele Culturale Maghiare.

(sursa text / sursa foto)

Contact Cinematograful Arta, Cluj-Napoca: 

Adresă: Str. Universității, Nr. 1-3, Cluj-Napoca
Facebook 
Website

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie