Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii se întind dealungul pârâului Haşdate pe o lungime de 3.5 km, cu pereti înalţi si abrupţi, turnuri, contraforturi, platouri carstice şi peşteri.

Pe versantul drept se află 17 iar pe versantul stâng 5 peşteri. Dacă străbatem cheile din aval spre amonte ne întâmpină panorama peretelui stâng, dominată de Turnul Galben. Pe versantul opus pot fi admiraţi Pereţii cu Trepte, cu cel mai mare grohotiş la bază: Grohota Pădurii.

Este îndrăgit de alpinişti Peretele Uriaş, înalt de peste 200 m, alături de alte trasee importante. Amatorii de escaladă să viziteze cu încredere paginile site-uluiwww.roclimbing.net/rocksites/turzii. Arheologii în peşterile din chei au descoperit urmele adăposturilor omeneşti şi de animale. Săpăturile au scos la iveală resturi de mamifere din epoca cuprului, bronzului şi fierului. Cheile Turzii a dobândit, în anul 1938, statutul de rezervaţie naturală, şi este inclusă şi în listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai importante monumente ale naturii din lume.

Atenţie! La intrarea – dinspre Turda – în cheile Turzii se cumpără bilet. Valoarea acestuia în 2009 este de 3 lei/pers.

(sursa text si fotografie)

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie