little people cluj

Asociatia Little People

Asociația Little People s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi în 1996 în Cluj Napoca din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. În prezent asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

“Mă gândesc cu drag la prima mea întâlnire cu un copil din Institutul Oncologic din Cluj. Am fost profund impresionată de dorinţa sa nestăvilită de joacă, de spontaneitatea cu care-şi acceptase situaţia şi de ingeniosul său mod de a face faţă dificultăţii de a colora marginile unei reviste a bunicii sale, cu o mână parţial amorţită din cauza unei perfuzii. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dat cu adevărat seama că, în timp ce noi îl vedeam doar ca pe un copilaş foarte bolnav, în ochii săi el rămăsese acelaşi copil care fusese dintotdeauna: doar un mic copil care ardea de nerăbdare să se joace. Şi dorea ca şi noi să-l vedem în aceeaşi lumină.

De atunci, am făcut cunoştinţă cu mii de copii bolnavi de cancer din România, am pus bazele unui program bine structurat care le oferă un suport sistematic, atât pentru aceşti mici pacienţi, cât şi pentru familiile acestora, un program care le asigură intervenţii psihosociale bazate pe literatura internaţională din domeniu, pe practici clinice, dar şi pe ani şi ani de experienţă. Cu toate acestea, la baza acestei organizaţii se află o convingere deplină care ne motivează toate acţiunile pe care le întreprindem şi toate programele pe care le planificăm: un copil este un copil, indiferent dacă este bolnav sau nu. Chiar şi copiii foarte bolnavi au dreptul de a trăi fiecare moment al vieţii lor din plin. Atitudinea noastră faţă de ei trebuie să le transmită cu insistenţă acelaşi mesaj, şi anume că „au voie” să râdă, să se joace, să spună glume şi să fie fericiţi!

Copiii bolnavi de cancer nu fac parte dintr-o clasă sau rasă diferită. Ei sunt copii ca oricare alţii, doar că se confruntă cu o provocare foarte serioasă ce le poate pune uneori viaţa în
pericol. Ei nu au nevoie de milă. Ei au nevoie în schimb de o empatie care să vină din suflet, de grijă şi atenţie, de răbdare, de un angajament total din partea noastră şi de o mare măsură de profesionalism.

Uitându-mă astăzi la Little People, văd aceleaşi valori în fiecare membru în parte. Văd dedicare, angajament faţă de cauză, dorinţa de a învăţa lucruri noi, de a lucra din greu şi fără întrerupere pentru a face o diferenţă. Centrul universului nostru va rămâne mereu acel mic pacient, dar activitatea noastră s-a extins mult mai departe decât mi-aş fi imaginat vreodată. Cu mulţi ani în urmă căutam modalitatea optimă de a-i ajuta pe copiii din România să facă faţă maladiei de care sufereau şi schimbărilor survenite în urma acestei boli.

Acum, marea provocare cu care ne confruntăm este ca programul complex creat de noi să rămână sustenabil şi să fie reprodus în cât mai multe secţii de oncologie şi, totodată, să studiem impactul intervenţiilor noastre, să ne îmbunătăţim serviciile, să încercăm noi metode, să învăţăm lucruri noi – şi să putem preda toate aceste cunoştinţe şi altora. În fiecare an Asociaţia Little People instruieşte studenţi la psihologie şi alte ştiinţe asociate. Aceşti studenţi, selectaţi, formaţi şi supervizaţi cu atenţie, asigură resursele umane necesare în activităţile noastre clinice, fiind indispensabili în interacţiunile pe care le asigurăm zilnic în spitalele din România.” – Katie Rizvi, fondator Asociaţia Little People.

Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată, fiecare tabără organizată și fiecare proiect scris situează pe primul loc pacientul și familia acestuia!

Asociația Little People este dedicată promisiunii de a nu expune un pacient sau un minor în situația de boală, durere sau într-o lumină negativă și de a nu folosi imagini ale suferinței umane cu scopul de strânge fonduri sau pentru a câștiga bani. În cazul în care pacienţii doresc să facem publice anumite poze (de exemplu în cazul întâlnirilor cu celebrităţi), acordul părinţilor este cerut în prealabil.

CONTACT:

– Sediul Principal: Cluj-Napoca, Str. Calea Mănăştur nr 42B, 0754066440
– Cluj-Napoca, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, str. Republicii, nr.34-36, coordonator local 0756 055 203
– Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii (Pediatrie 2), str. Crişan nr. 3-5, coordonator local 0756 055 203

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie