Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

luni, 21 octombrie 2019 la ora 19:00 - sâmbătă, 26 octombrie 2019 la ora 21:30

Detalii

Începere:
luni, 21 octombrie 2019 la ora 19:00
Sfârșit:
sâmbătă, 26 octombrie 2019 la ora 21:30
Eveniment Categorii:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/734896773604722

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

::: atelier de dans și cercetare a mișcării techno/tek/psy/minimal/etc :::

Ai o relație cu ringul de dans și în special cu muzica electronică?
Ești clubber, raver sau pur și simplu ești interesat/ă să experimentezi starea de transă produsă de muzica electronică (techno, tek, psy, minimal și alte subgenuri cu funcție ritualică produsă de un ritm dictat de BPM)?

::: TTBB îți propune un atelier la intersecția dintre muzică, dans contemporan și transă. :::

TechnoTransaBodyBeats(TTBB) cercetează și experimentează coregrafic dansul în cluburile și festivalurile de muzică electronică din România. TTBB aduce fenomenul muzicii electronice și al practicilor corporale adiacente în spațiul convențional al teatrului, folosind mijloacele și instrumentele dansului contemporan.

Astfel, vom căuta să creăm contextul în care ritmul devine contagios, corporalități diferite se adună, copiază, preiau, devin cealaltă, devin una singură, vectori de mișcare trec de la un corp la altul printr-o dinamică imersivă, iar corpul devine agent al ritmului.

Vom îmbina practici specifice dansului contemporan (prin exerciții de conștientizare corporală, spațială și de grup), cu elemente specifice dansului de club: dansul inimii, al mâinilor, pasul techno, pasul tek, balansul stânga-dreapta (cu diferitele lui nuanțe) și posibilitatea repetiției infinite a acestuia, ca instrument facilitator de transă. În cadrul workshopului de la Cluj vom investiga dansul techno ca practică a disoluției și dispersiei, a non-reprezentării, ca practică a empatiei și a de-subiectificării.

Ne bucurăm să o avem ca dj-iță pe durata workshopului de la Cluj pe Lucu Chen, reprezentativă pentru asa zisul stil gazette, de muzică electronica de dans.

Pe 25 oct @Gazette & 26 oct @Fabrica de Pensule, TTBB te invită la două prezentări publice în care vom împărtăși publicului, într-o structură coregrafică, practicile de lucru din interiorul workshopului. Participarea la prezentarea publică a celor ce vor urma atelierul de dans este opțională.

În final, ne întâlnim pentru o discuție deschisă despre clubbing, dans și transă în cultura muzicii electronice, sâmbata la Fabrica de Pensule.

::: PROGRAM ATELIERE :::

| 21, 22, 23 oct: 19:00 – 21:30 @Fabrica de Pensule, sala RAP
| 24 oct: 19:00 – 21:30 @Club Gazette
| 25 oct: 19:00 – 21:30 @Club Gazette | prezentare + discuție deschisă
| 26 oct: 19:00 – 21:30 @Fabrica de Pensule, sala RAP | prezentare + discuție deschisă

::: ÎNSCRIERI :::

Înscrierile se fac la adresa: [email protected]
Sunt 15 locuri disponibile.
Participarea este gratuită.

::: ECHIPA TTBB @Cluj :::

| Coregraf: Andreea David
| Documentare: Laura-Maria Ilie
| Asistent costume: Maria Mora
| Lumini: Tudor Chiliman
| DJ Lucu Chen

Un proiect sub umbrela Asociației Unda.

::: EXTRA :::

Ce e transa?
Cum putem intra în spațiul în care mișcarea se auto-generează și așa-zisa ‘identitate’ se pierde în deșertul a ceea ce e generic și impersonal?
Cum putem transforma ringul de dans într-un spațiu care deschide infinitele posibilități ale devenirii?
Cum putem deveni un organism de grup, un împreună permeabil?
E posibil ca Celălalt și tot ce e în jur să devină o extensie sensibilă a ceea ce suntem?
Cum putem crea un spațiu al non-performativității? Să nu fim nimeni.
Cum ar fi să devenim spațiul dintre noi?

TTBB unește subiectivități diferite într-o relație sonoră și motrică a unui corp al ritmului colectiv, un ritm care reverberează și dă formă practicii solidarității într-un spațiu și timp simbolic care depășește diferențele de rasă, clasă și ideologie. TTBB lucrează cu aspectele performative ale ritualului de dans, a corpului nocturn, a corpului ritualic ca formă de colectivizare și relationare non-ierarhică.

Andreea David este performer, coregrafă și arhitectă activă în Bucuresti. S-a format în zona artelor performative la Centrul Național al Dansului (CNDB) în 2010, a continuat ca bursieră DanceWEB la Viena în 2012 și apoi ca artist în rezidență la e.x.e.r.c.e. CCN Montpellier în 2013.

Din 2014 își creează propriile lucrări (Nud de femeie brunetă, I am just about to go further and I am just about to change my mind, 60 minutes, Laboratorul de practici comune). Colaborările ei includ artiști ca: Adriana Gheorghe, Ingrid Berger Myhre (NO), Mihaela Dancs, Cristian Nanculescu, Farid Fairuz, Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Angela Schubot și Jared Gradiger (DE).

E prezentă în festivaluri ca Explore Dance Festival Bucharest, ImpulsTanz Vienna, Temps d’Images Cluj, Like CNDB, HomeFest, Dance Season Bucharest, Festival del Silenzio Milano, Emergentia Elvetia.

În 2016 descoperă muzica electronică de dans și e fascinată de similaritățile ei cu dansul contemporan: o prezență infinită, dizolvată, non-identitară, ce se hrănește din sine însuși într-o repetiție fără referință. De atunci, ea devine practicantă a Techno-Fagiei.

::: PARTENERI :::

Centrul Naţional al Dansului Bucureştii, Fabrica de Pensule, Colectiva Gazette, Control Club București, Club Guesthouse București, AMBASADA Timișoara, saccade Bar Timișoara
Parteneri media: Telekom Electronic Beats, SUB25, Revista Zeppelin
Proiect co-finanțat de AFCN Administrația Fondului Cultural Național

*Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.