Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 29 octombrie 2019 la ora 18:00 - 20:00

Detalii

Data:
marți, 29 octombrie 2019
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1414979238657907

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Masă rotundă cu: Raluca Voinea, Matei Bejenaru, Ágnes-Evelin Kispál și Attila Kispál, Könczei Csilla

Moderator: Corina Bucea
Curatori: Mihai Iepure-Górski, Răzvan Anton

Cu ruinele proiectului cultural intitulat vreme de 10 ani Fabrica de Pensule în fundal, proiect devenit între timp model paradigmatic al proiectelor de tip colectiv, comun, comunitate fără ca măcar vreodată să fi fost chiar asta (dar așa e de obicei, the scapegoat e unul care nu are a face, sau nu complet, cel puțin), într-un plan ce aduce aminte de situații de compromis familial de tip shakespeareian, încercăm să mai spunem încă o dată ceea ce deja ştie toată lumea.

Faptul de a repeta un lucru clar ca lumina zilei are efect de pilulă de durere de cap care, fără a rezolva ceva, îți ia durerea cu mâna. Noi avem nevoie de asta; noi care suntem de aici, de-ai casei, avem nevoie să auzim încă o dată că am existat, că merităm să existăm și mai apoi că, de ceva vreme, poate, nu mai existăm. Doar să nu o spunem noi, să ne-o spună alții.

Câteva proiecte culturale șablon, bune practici, continuă în existenţă aproape de inexistenţă câştigând astfel experiența închiderii, iarăși și iarăși. Ei știu cel mai bine ce slujbă să ne țină în acest rit al trecerii.

Cine știe ce va fi? Răspunsul stă să se materializeze pe buzele și în mâinile celor ce au rămas aici.

Și nouă ne place să credem că suntem, până la urmă, niște martiri.

– Mihai Iepure-Górski
___________________

Masa rotundă este un eveniment prilejuit de expoziția Privirea colectivă: Mostre din ceva care ne privește pe toți.
Invitații evenimentului (protagoniști ai video-urilor din Pilot) sunt oamenii din spatele unor proiecte dezvoltate în ceea ce numim sectorul independent. Ei sunt în cea mai mare măsură îndreptățiți să comenteze ceva la care asistăm deja de câțiva ani. Am ajuns în sfârșit la… început.

Intrarea liberă. Vă așteptăm!

****
Evenimentul face parte din proiectul Lucrări de reconversie și se desfășoară în cadrul programului Fabrica de Pensule – 10 ani.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.