Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 4 februarie 2020 la ora 18:30 - 20:00

Detalii

Data:
marți, 4 februarie 2020
Timp:
18:30 - 20:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://forms.gle/dhjcHtxqPwZuDcAS6

Locație

Cercul Întreg
Cercul Întreg Bld. 21.decembrie 18E
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Vino marți de la 18:30 pentru a lua o pauză de la rutina zilnică, pentru a te cunoaște altfel și a-ți antrena muzicalitatea într-un cadru relaxat și deschis, pe ritm de tobe și muzică africană 🙂

Fiecare persoană are propriul său ritm de a face lucrurile, de a merge pe stradă, de a vorbi, a munci sau de a dansa la o petrecere, așa că, indiferent dacă credem că „avem ritm” sau nu, că „avem ureche muzicală” sau nu, ritmul este ceva ce există deja în noi. Tobele africane pot fi un mod organic de a ne cunoaște propriul ritm și de a crea împreună cu ceilalți o muzică sinceră ce vine din interior.

Pe parcursul cursurilor ne vom familiariza cu câteva din instrumentele tradiționale africane și afro-braziliene (djembe, dun-dun, shekere, agogo, congas, atabaque etc.), vom învăța și exersa o serie de ritmuri africane și ne vom bucura de libertatea de exprimare pe care instrumentele și ritmurile ni le oferă.

Numeroase studii confirmă efectele benefice pe care practicarea muzicii, în general și cântatul la tobe, în special, le au asupra sănătății fizice și emoționale:
– Reduce stresul și oboseala,
– Îmbunătățește sistemul cardiovascular,
– Întărește sistemul imunitar,
– Ajută la reducerea stărilor de depresie și burnout,
– Crează relații pozitive între oameni,
– Oferă o stare generală de bine 🙂

Aspectele pe care ne vom concentra în timpul cursurilor: atenție și ascultare, conectare cu ritmul, colaborare, exprimare, conversație prin muzică, improvizație și creativitate.

Cursul este deschis pentru oricine. Nu este nevoie de experiență muzicală, ci de deschidere spre a experimenta ceva diferit.

Facilitator: Lucian Contiu
„Prima oară când am pus mâna pe un djembe a fost acum 5 iar de atunci am devenit pasionat de a face muzică și de cultura africană. În ultimii ani am avut bucuria de a participa la numeroase cursuri de pregătire, de a cânta în diferite trupe și întâlniri muzicale și de a facilita cursuri și evenimente de muzică și dans, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cred că muzica și dansul au un rol important în dezvoltarea armonioasă a oricărei persoane, iar prin acest curs îmi doresc să dau mai departe ceea ce știu și să contribui la starea de bine și muzicalitatea participanților 🙂 ”

Cursurile se vor desfășura în zilele de miercuri: 21.1, 28.1, 4.2, 11.2, 18.2, după care (cel mai probabil) vom lua o mică pauză. Pentru a simți un progres real, recomand participarea la toate cursurile sau la cât mai multe dintre ele.

Contribuție: 35 lei / curs
Fiecare curs va avea un număr limitat de locuri. Pentru a-ți asigura participarea, completează formularul de la acest link:
https://forms.gle/dhjcHtxqPwZuDcAS6

Locul de desfășurare a cursurilor este la sediul Cercul Întreg, bulevardul 21 Decembrie 18E (vis-a-vis de Sora)