Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

29 februarie la ora 18:30 - 20:30

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Cel mai recent film al regizorului Radu Jude, Tipografic Majuscul / Uppercase Print intră în cinematografele românești și va rula la Cinema ARTA pe 21 februarie, în premieră, și pe 29 februarie.

Adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Cărbunariu, „Tipografic Majuscul” este un film experimental care combină într-un mod inedit imagini de arhivă și reconstituiri ficționale, ilustrând povestea elevului care a îndrăznit să scrie, în anii 80, pe zidurile din Botoșani texte împotriva dictaturii comuniste.

Filmul are premiera mondială la Berlinale 2020, unde a fost selectat în secțiunea Forum.

TIPOGRAFIC MAJUSCUL
r: Radu Jude | 2020 | Romnia | 128′ | AP12

Filmul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=5QJbd22y6JM

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: bit.ly/TipograficMajuscul sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.