Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 7 decembrie 2019 la ora 19:00 - 20:30

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Emoționant, sincer și personal, Timebox Documentary documentează povestea fotografului Agapi și a celei mai mari arhive personale din România de film pe 16 mm. Filmul este construit pe mai multe straturi – amploarea arhivei și drama evacuării fiind doar două dintre ele – și ajunge să ridice întrebări care merg dincolo de povestea propriu-zisă a filmului.

Filmul va fi proiectat cu subtitrare in limba engleză.

TIMEBOX
r: Nora Agapi | România | 2019 | 73′

Sinopsis:
Ioan Matei Agapi este un carismatic realizator de documentare din Iaşi, în vârstă de 80 de ani. Are o colecţie de filme pe 16 mm care documentează aproape 50 de ani de istorie a României, fiind cea mai mare colectie privata de filmari pe pelicula de film din Romania. Fiica lui cea mică, Nora, se hotărăşte să facă un film despre bogata arhivă a tatălui ei şi, în atmosfera neconvenţională a apartamentului lui Ioan, în care locuieşte cu chirie la stat de 40 de ani, tatăl şi fiica încep să vorbească despre trecutul artistic şi politic al lui Ioan.

Trailer: https://vimeo.com/310749451

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: http://bit.ly/Timebox7dec sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.